Gizella
9 °C
14 °C

Bűnös a kanadai nekrofil darabolós gyilkos

2008.12.17. 07:21
Öt évvel ezelőtt agyonszurkálta, majd kizsigerelte, végül feldarabolta áldozatát a kanadai Sydney Teerhuis-Moar, akit most bűnösnek talált a bíróság.

Bűnösnek találta egy kanadai bíróság Sydney Teerhuis-Moart, aki meggyilkolt és feldarabolt egy férfit, és a vád szerint közösült is a halottal. Az már nem szerepelt a vádpontok között, hogy lakásán megtalálták Susan Sarandon amerikai színésznő nyakláncát.

A 39 éves vádlott elismerte bűnösségét a bíróság előtt, de kitartott amellett, hogy részegsége miatt semmire nem emlékszik - az enyhébb büntetés reményében. Sheila Leinburd ügyész azonban feltette a kérdést: "hogy ihat annyit egy ember, hogy egy másikkal ezt művelje?" - hozzátéve, hogy ez kegyetlen gyilkosság volt.

A gyilkosság még 2003-ban történt: Teerhuis-Moar egy bárban ismerkedett meg áldozatával. Fölvitte egy szállodai szobába, majd ott 68-szor megszúrta. Eztután levágta a fejét, a péniszét, kivájta az egyik szemét, eltávolította a belső szerveit, majd a torzót nyolc darabra szelte. A férfi állítólag azt is elismerte, hogy közösült a halottal.

Büntetésének mértékéről pénteken dönt a bíróság.

A per idején a helyi média arról is beszámolt, hogy Teerhuis-Moar lakásán tartott házkutatásakor megtalálták nála Susan Sarandon amerikai filmsztár nyakláncát. Az ékszer a gyilkosság évében tűnt el, amikor a sztár Kanadában forgatta a "Hölgyválasz" című filmet.