Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Betiltották a nekrofíliát Kaliforniában

2004.09.13. 14:27
Jogi kiskaput zárt be Arnold Schwarzenegger. Kalifornia kormányzója hétfőn aláírta a nekrofíliát betiltó törvényt. A halottgyalázókat eddig legfeljebb betöréssel, vagy illetéktelen behatolással vádolhatták.
Hétfőtől tilos halottakkal közösülni Kaliforniában. Arnold Schwarzenegger, bezárva egy jogi kiskaput, hétfőn aláírta a nekrofíliát tiltó büntetőtörvénykönyvi paragrafust.

A kaliforniai jogszabályok eddig nem tiltották a halottgyalázás ezen módját. A nekrofília nem számít túlzottan elterjedtnek, az elmúlt évtizedben elkövetett tucatnyi esetben azonban nem lehetett jogi lépéseket tenni.

"Az ügyészség legfeljebb betöréssel vagy illetéktelen behatolással vádolhatta az elkövetőket", nyilatkozta Tyler Ochoa, a Santa Clara Egyetem jogprofesszora. Ám ha az elkövetők például egy halottasház dolgozói voltak, még ennyit sem lehetett tenni.

A hiányosság orvoslása két évig tartó törvényhozási huzavona után oldódott meg. Az állami szenátusban is jóváhagyott döntés értelmében ezentúl akár nyolc év börtönnel is büntethető az, aki halottal létesít nemi kapcsolatot.