Szilárda
-4 °C
3 °C

Betiltották a nekrofíliát Kaliforniában

2004.09.13. 14:27
Jogi kiskaput zárt be Arnold Schwarzenegger. Kalifornia kormányzója hétfőn aláírta a nekrofíliát betiltó törvényt. A halottgyalázókat eddig legfeljebb betöréssel, vagy illetéktelen behatolással vádolhatták.
Hétfőtől tilos halottakkal közösülni Kaliforniában. Arnold Schwarzenegger, bezárva egy jogi kiskaput, hétfőn aláírta a nekrofíliát tiltó büntetőtörvénykönyvi paragrafust.

A kaliforniai jogszabályok eddig nem tiltották a halottgyalázás ezen módját. A nekrofília nem számít túlzottan elterjedtnek, az elmúlt évtizedben elkövetett tucatnyi esetben azonban nem lehetett jogi lépéseket tenni.

"Az ügyészség legfeljebb betöréssel vagy illetéktelen behatolással vádolhatta az elkövetőket", nyilatkozta Tyler Ochoa, a Santa Clara Egyetem jogprofesszora. Ám ha az elkövetők például egy halottasház dolgozói voltak, még ennyit sem lehetett tenni.

A hiányosság orvoslása két évig tartó törvényhozási huzavona után oldódott meg. Az állami szenátusban is jóváhagyott döntés értelmében ezentúl akár nyolc év börtönnel is büntethető az, aki halottal létesít nemi kapcsolatot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!