Szilárda
-4 °C
2 °C

Tíz beteget ölt meg egy német ápoló

2004.07.30. 20:03
Az ápoló együttérzéssel magyarázta, hogy tíz súlyosan beteg embert ölt meg injekcióval. Mint a hatóságokkal közölte, nem bírta elviselni a betegek szenvedését. Az ügyre úgy derült fény, hogy a kórház vezetése gyógyszerdézsmálások miatt feljelentést tett. A hiányzó ampullákat a fiatal férfinél találták meg.
Tíz súlyos beteget ölt meg injekcióval egy fiatal német ápoló, jelentette pénteken a dél-németországi Kempten ügyészsége és rendőrsége. A 25 éves férfi azzal magyarázta tettét, hogy együttérzésből gyilkolt, nem tudta elviselni a páciensek szenvedését.

Vallomása szerint 2003 márciusa és júniusa között hat nőt és négy férfit segített a halálba nyugtató- és altatószereket tartalmazó injekciókkal a sonthofeni kórházban. Áldozatai kora 60 és 89 év között volt. A nyomozók most azt igyekeznek kideríteni, hogy az ápoló esetleg más kórházi halálesetekért is felelős-e.

A gyógyszerhiány tűnt fel

A férfi úgy került a rendőrség látókörébe, hogy a kórház vezetése gyógyszerlopás miatt feljelentést tett. Később az ápolónál is házkutatást tartottak, és megtalálták egy kukában az ellopott ampullákat. A gyógyintézet vezetése már régóta érzékelte, hogy rendszeresen megdézsmálják a kórházi gyógyszerkészletet. Az ellopott készítmények között olyan narkotikumok és légzést szabályozó anyagok is voltak, amelyeknek a túladagolása halált okoz.

A kórház dolgozóit nagyon meglepte, amikor kiderült, hogy az egyébként udvarias, segítőkész és kissé magába forduló ifjú kollégájuk betegeket ölt meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!