Vilhelmina
12 °C
28 °C

Spontán házrombolás Németkéren

2002.09.19. 21:57
Szinte a teljes németkéri lakosság részvételével romboltak le egy házat a Paks melletti Németkéren. A falusiak azt akarták megakadályozni, hogy a házba egy roma család költözzön be.
Csaknem porig romboltak a Tolna megyei Németkér lakosai egy házat csütörtökön este, mert annak tulajdonosa egy roma családnak akarta eladni az épületet. A HavariaPress úgy tudja, a Pakson a napokban hajléktalanná vált egyik roma családnak ajánlotta fel megvásárlásra a házat a németkéri férfi.

Mint ismeretes, Pakson egy romos, életveszélyes épületből hat családot költöztetett ki az önkormányzat. Ezek a romák most ideiglenesen elhelyezett sátrakban laknak, közben megpróbálnak valamilyen módon lakáshoz jutni. Az egyik családnak felkínálták a Pakshoz közeli Németkéren lévő házat.

Inkább lerombolták

Mikor azonban a faluban megtudták, hogy egy roma család költözne be, a falu szinte teljes lakossága összegyűlt és elkezdték lerombolni az épületet. Németkéren a rendőröknek kellett rendet teremteni, kiérkezésükkor ugyanis a helybeliek már lebontották a tetőt, és az ablakokat és ajtókat kezdték szétzúzni. Az ügy részleteinek kivizsgálása folyamatban van.