Árpád
-2 °C
3 °C

Spontán házrombolás Németkéren

2002.09.19. 21:57
Szinte a teljes németkéri lakosság részvételével romboltak le egy házat a Paks melletti Németkéren. A falusiak azt akarták megakadályozni, hogy a házba egy roma család költözzön be.
Csaknem porig romboltak a Tolna megyei Németkér lakosai egy házat csütörtökön este, mert annak tulajdonosa egy roma családnak akarta eladni az épületet. A HavariaPress úgy tudja, a Pakson a napokban hajléktalanná vált egyik roma családnak ajánlotta fel megvásárlásra a házat a németkéri férfi.

Mint ismeretes, Pakson egy romos, életveszélyes épületből hat családot költöztetett ki az önkormányzat. Ezek a romák most ideiglenesen elhelyezett sátrakban laknak, közben megpróbálnak valamilyen módon lakáshoz jutni. Az egyik családnak felkínálták a Pakshoz közeli Németkéren lévő házat.

Inkább lerombolták

Mikor azonban a faluban megtudták, hogy egy roma család költözne be, a falu szinte teljes lakossága összegyűlt és elkezdték lerombolni az épületet. Németkéren a rendőröknek kellett rendet teremteni, kiérkezésükkor ugyanis a helybeliek már lebontották a tetőt, és az ablakokat és ajtókat kezdték szétzúzni. Az ügy részleteinek kivizsgálása folyamatban van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?