Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Unokabátyja erőszakolta meg az értelmi fogyatékos lányt

2005.03.10. 13:11
A megalapozott gyanú szerint a 27 éves nyíregyházi férfi március 8-án egy mezőgazdasági területen megerőszakolta saját unokatestvérét, egy 15 éves, értelmi fogyatékos lányt.

Beismerő vallomást tett a rendőrségen az a férfi, akit unokahúga jelentett fel a rendőrségen nemi erőszak miatt, mondta el Fülöp Gergely hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense az Indexnek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint március 8-án a 15 éves, értelmi fogyatékos lány rokonait látogatta meg, és az unokatestvére felajánlotta, hogy majd hazakíséri.

Útban hazafelé, dél körül, egy Nyíregyháza szélén található földterületen a férfi megerőszakolta a tizenkét évvel fiatalabb, még fiatalkorú lányt. A feljelentést követően a Nyíregyházi Rendőrkapitányság erőszakos közösülés bűntettének megalapozott gyanújával másnap, szerdán őrizetbe vette a 27 éves fiatalembert, aki kezdetben tagadta, hogy köze lenne a történtekhez, de később elismerte tettét.

A férfi néhány hónapja szabadult hasonló bűncselekmény miatt kiszabott többéves börtönbüntetésből, előzetes letartóztatásba vételére a rendőrség hamarosan javaslatot tesz. A bíróságon valószínűleg nagy súllyal esik majd latba, hogy a férfi visszaesőként követte el tettét, és hogy áldozata fiatalkorú, védekezésre kevésbé képes, értelmi képességeiben korlátozott volt.