Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Egy magyar motoros 230-cal száguldozott Ausztriában

2005.03.27. 20:20
Kétszázharminc kilométer/órás sebességgel száguldozott egy magyar motoros Felső-Ausztriában. Többször sikerült meglógnia a csendőrség elől, de végül a feltűnő, neonszínű bukósisakja miatt elkapták. Vonaton kellett hazajönnie.
Egy magyar motoros kétszázharminc kilométer/órás sebességgel száguldozott húsvétvasárnap Felső-Ausztriában. A 26 éves fiatalembert később feltűnést keltő bukósisakját felismerve fogták el sétálás közben - közölte az osztrák autópálya-rendőrség az APA hírügynökséggel.

A férfi az A1 autópálya bizonyos szakaszain óránként több mint 230 kilométeres sebességgel száguldozott. Még a 80 kilométeres korlátozást jelző táblánál és az autópálya-építkezés körzetében St. Georgennél is több mint 180 kilométer/órás sebességgel ment. Többször jobbról előzte az utolért gépkocsikat.

Neonember

A száguldó motorosnak az autópályán többször sikerült meglógnia a csendőrség elől. A Salzburg közeli Mondsee-nél azonban megállt pihenni, és séta közben fogták el a csendőrök, akik felismerték őt neonszínű bukósisakjáról.

A motorosszáguldás következménye 14 nap vezetési tilalom Ausztria útjain és 500 euró pénzbüntetés. A fiatalember már haza sem vezethette motorját, vonattal volt kénytelen visszatérni Magyarországra.