József, Bánk
-7 °C
0 °C

Nepáli buszbaleset: 42 halott

2006.10.28. 16:28
Súlyos buszbaleset történt szombaton Nepálban. A fővárostól 400 kilométerre nyugatra mély szakadékba zuhant egy utasokkal zsúfolásig telt busz. A járművön utazók csaknem fele odaveszett a szerencsétlenségben.

Legalább negyvenkét ember életét vesztette és 45 megsérült szombaton Nepál nyugati részén, amikor utasokkal teli busz egy hegyi útról a szakadékba zuhant. A szerencsétlenség a fővárostól, Katmandutól 400 kilométerre nyugatra lévő Tribeni településnél történt. A busz a déli Dang városából indult, a járművön több mint százan utaztak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a busz az útról egy 250 méter mély szakadékba sodródott. Harminckét személy azonnal meghalt, nyolc útban a kórházba, ketten pedig műtét közben. Egy tucatnyi kórházba szállított ember állapota válságos, ezért elképzelhető, hogy a baleset halálos áldozatainak a száma emelkedni fog.

A hatóságok feltételezése szerint a sofőr elveszthette uralmát túlzsúfolt járműve felett. Azt nem tudni, hogy a vezető vajon a túlélők vagy a halottak között van.

A rendőrség szerint néhány utasnak sikerült menet közben leugrani a buszról és túlélni a balesetet. Ez azt jelzi, hogy szokás szerint sokan a busz tetején utaztak, ami jellemző az ország fejletlen tömegközlekedési hálózatára. Az országban gyakoriak a mostanihoz hasonló, sok halálos áldozattal járó buszbalesetek.