János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kecskéket áldozott a nepáli légitársaság

2007.09.06. 11:54
Az Ég Istenének két kecskét ajánlott fel a Nepal Airlines, mert nem tudták kijavítani egy Boeing 757-es gépük hibáját. Az állatáldozat sikeres volt, az öregedő repülő újra közlekedik.

A nepáli állami légitársaság, a Nepal Airlines két kecskét áldozott fel vasárnap azért, hogy megjavítsák egy utasszállító gépüket. A Boeing 757-es a cég elöregedő flottájának tagja. A Nepal Airlines illetékesei szerint az áldozatot azért mutatták be, hogy megbékítsék a hindu vallásban az ég isteneként tisztelt Akash Bhairabot.

"A hibát azóta kijavítottuk, és a gép újra repül" - mondta a nepáli újságíróknak Raju K. C., a társaság egyik vezetője, anélkül, hogy részletezte volna probléma okát.

Máshol nem gyakori az állatáldozat

Ariel Glucklich, az amerikai Georgetown Egyetem teológia professzora szerint a hinduizmus kezdeti korszakára vezethető vissza, de a szakértő szerint például Indiában, ahol szintén nagyon erős a hinduizmus befolyása, az állatáldozat ilyen célokra ma már nem fordul elő.

Egy másik szakértő, aki rendszeresen repült a Nepal Airlinesszal, azt nyilatkozta az amerikai Fox Newsnak, hogy nem lepte meg a nepáliak eljárása. John Adams, Virginiai Egyetem tanára szerint a Nepal Airlinesnak két öregedő 757-ese van, és ezek gyakran hibásodnak meg. A légitársaság egyébként is állandó veszteséggel küszködik, ilyenkor nem is olyan meglepő, hogy szinte csak az istenekhez fordulhatnak a menedzserek.

Adams szerint a cég nem túl megbízható, és Nepál már korábban is megpróbálta eladni vagy értékesíteni a légitársaságot. A szakértő hozzátette: mielőtt bárki meglepődne a nepáliakon, érdemes átgondolni, hogy a nyugati kultúrkörben is szokás pezsgősüveget csapkodni az újonnan vízre bocsátott hajók oldalához.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!