Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Kecskéket áldozott a nepáli légitársaság

2007.09.06. 11:54
Az Ég Istenének két kecskét ajánlott fel a Nepal Airlines, mert nem tudták kijavítani egy Boeing 757-es gépük hibáját. Az állatáldozat sikeres volt, az öregedő repülő újra közlekedik.

A nepáli állami légitársaság, a Nepal Airlines két kecskét áldozott fel vasárnap azért, hogy megjavítsák egy utasszállító gépüket. A Boeing 757-es a cég elöregedő flottájának tagja. A Nepal Airlines illetékesei szerint az áldozatot azért mutatták be, hogy megbékítsék a hindu vallásban az ég isteneként tisztelt Akash Bhairabot.

"A hibát azóta kijavítottuk, és a gép újra repül" - mondta a nepáli újságíróknak Raju K. C., a társaság egyik vezetője, anélkül, hogy részletezte volna probléma okát.

Máshol nem gyakori az állatáldozat

Ariel Glucklich, az amerikai Georgetown Egyetem teológia professzora szerint a hinduizmus kezdeti korszakára vezethető vissza, de a szakértő szerint például Indiában, ahol szintén nagyon erős a hinduizmus befolyása, az állatáldozat ilyen célokra ma már nem fordul elő.

Egy másik szakértő, aki rendszeresen repült a Nepal Airlinesszal, azt nyilatkozta az amerikai Fox Newsnak, hogy nem lepte meg a nepáliak eljárása. John Adams, Virginiai Egyetem tanára szerint a Nepal Airlinesnak két öregedő 757-ese van, és ezek gyakran hibásodnak meg. A légitársaság egyébként is állandó veszteséggel küszködik, ilyenkor nem is olyan meglepő, hogy szinte csak az istenekhez fordulhatnak a menedzserek.

Adams szerint a cég nem túl megbízható, és Nepál már korábban is megpróbálta eladni vagy értékesíteni a légitársaságot. A szakértő hozzátette: mielőtt bárki meglepődne a nepáliakon, érdemes átgondolni, hogy a nyugati kultúrkörben is szokás pezsgősüveget csapkodni az újonnan vízre bocsátott hajók oldalához.

  • Vennék
  • Hírek