Emma
-2 °C
6 °C

Mágiával csalogatják a Loch Ness-i szörnyet

2003.06.16. 08:30
Kevin Carylin két éve "elvarázsolta" Nessiet, nehogy egy a szörny létezését tagadó svéd tudós rátaláljon. Most a helyiek legnagyobb örömére a szörny előcsábításán dolgozik. Reményei szerint a vízbe hajított talizmán segít.
Mágikus szertartást tartottak Skóciában a Loch Ness-i tó szörnyének előcsalogatására. Kevin Carlyon, a Brit Fehér Boszorkányok Szövetségének főpapja bíbor ruhában mormolt varázsigéket a tóparton.

A főboszorkány a föld, a víz, a levegő és a tűz megszólítása után talizmánt dobott a tóba. Meggyőződése szerint a szertartás hatására fel fog bukkanni a Loch Ness-i szörny. "Nessie szerintem már egy-két héten belül felbukkanhat" - nyilatkozta az Ananovának.

A mágiában még a helyi fogadóiroda vezetője is bízik. Nemrég még 1000 az egyhez adta a szörny felbukkanását, a szertartás óta már csak 10-1 az oddsz.

Két éve eltüntette

Carylon varázslata egyfajta vezeklés is. A boszorkány úgy gondolja, túl erősre sikerült 2001 áprilisi varázslata. Két éve Carylon, hogy megakadályozza egy svéd tudós a szörnyrejtély feloldására tett kísérletét, védelmet varázsolt Nessie köré. Azóta senki nem hallott a szörnyről.

"Nagyon örülünk Carylon visszatérésének, reméljük ezentúl gyakrabban láthatjuk Nessiet" - nyilatkozta az Ananovának Gary Campbel, a hivatalos Loc Ness-i Szörny Fan Club elnöke.