Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Beismerő vallomást tettek a kaposvári gyilkos kamaszok

2008.05.26. 13:10
Korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük", indokolta brutális tettét az a két nagyatádi kamasz, akik a múlt szerdán agyonverték osztálytársukat.

Beismerő vallomást tett az a két fiatal, akit emberölés alapos gyanújával vettek őrizetbe, majd helyeztek előzetes letartóztatásba osztálytársuk, egy 17 éves nagyatádi fiú halált okozó bántalmazása miatt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a két fiú múlt szerdán azért ölte meg osztálytársát, mert korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".

Az áldozat eltűnését szülei csütörtökön jelentették a rendőrségen. A rendőrök az áldozat osztályának segítségével keresésbe kezdtek, Sz. József holttestére pénteken délután két osztálytársa talált rá egy tóban. Egyikük a fiú halált okozó bántalmazásával gyanúsított kaposvári fiatalember volt, aki telefonon értesítette az édesapját, ő pedig a helyszínre érve a rendőröket.

A gyanúsítottak kővel, fával és egy, a helyszínen talált vésővel ütlegelték társukat Kaposvár egy elhagyatott részén, majd az eszméletét vesztett fiút a tóba dobták. Az orvos szakértő vizsgálata szerint 14 ütés érte az áldozat fejét. Még életben volt, amikor a vízbe került.

A bűnügyi igazgató cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint késsel vagy nuncsakuval - láncos bottal - szúrták, ütötték volna halára a fiút.

A gyanúsítottak korábbi agresszív megnyilvánulásairól, vagy bármilyen, a történteket előrevetítő jelekről a meghallgatott tanúk egyikének sem volt tudomása, mindkét gyanúsított családi háttere rendezett.

A fiatalkorú elkövetőket legfeljebb 15 évre ítélheti a bíróság.