Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három nőt darabolt fel a szakács

2006.09.06. 10:47
Az elmúlt évtized legbrutálisabb négyes gyilkosságát követte el egy 31 éves szakács Maine-ben, az Egyesült Államokban. Christian Nielsen egy férfi elégetésével kezdte ámokfutását, aminek a végén három nőt feldarabolt.

Brutális gyilkosságsorozat árnyékolta be az Egyesült Államokban szeptember első hétvégéjén ünnepelt munka ünnepét. Egy szakács három embert feldarabolt, egyet elégetett az északkeleti Maine államban.

Darabolós vasárnap

A 31 éves Christian Nielsen pénteken kezdte ámokfutását, amikor a New Hampshire-i határhoz közeli Black Bear fogadótól 15 mérföldre az erdőben legyilkolta az 50 éves, arkansas-i James Whitehurt, majd elégette a holttestét.

Az amúgy a közeli Bethelben egy fogadóban szakácskodó Nielsen szobát bérelt a Black Bearben, ahol Whitehurst is megszállt. A gyilkosság után visszatért szállására, és egy napig senkit sem gyilkolt meg, de aztán lemészárolta és feldarabolta a tulajdonost, a 65 éves Julie Bullardot.

Bullard lánya, a 30 éves Shelby 43 éves barátnőjvel, Cindy Beatsonnal vasárnap váratlanul megérkezett, ezért őket is megölte és feldarabolta.

Nem volt rá oka

A rendőrség az elmúlt 14 év legbrutálisabb maine-i gyilkosságsorozatának nevezte az esetet, de részleteket nem volt hajlandó közölni, írja az AP. A nyomozás adatai szerint semmi sem indokolta a gyilkosságokat, Nielsen egyáltalán nem ismerte áldozatait.

A szakácsot első bírósági meghallgatásán óvadék nélkül előzetes letartóztatásba helyezték, de nem hatódott meg. A bíróságról az AP jelentése szerint előre bilincselt kézzel, mosolyogva távozott.

Sokkolta a közösséget

"Szóhoz sem jutunk a megrázkódtatástól" - nyilatkozta a hírügynökségnek a betheli kereskedelmi kamara ügyvezető igazgatója, Robin Zinchuk. Nielsen főnöke, Nancy White, a behteli Sudburry fogadó társtulajdonosa szintén megdöbbent. Mint mondta, a férfi megbízható munkaerő, remek szakács volt.

"Az egész olyan szürreális. Komoly megrázkódtatás ez az egész kis közösségünknek" - nyilatkozta.

A tragédiát csak mélyíti, hogy Zinchuk ismeretei szerint Julie Bullard a Black Bear bezárását tervezte. Idén februárban döntött így, elhatározását egy, a fogadó ajtajára kifüggesztett "Eladó" tábla is hirdette.

Maine amúgy az Egyesült Államok egyik legbékésebb vidéke. Négyes gyilkosság utoljára 1992-ben történt, akkor Virgil Smith gyújtott fel egy portlandi bérlakást. A tűzben egy nő, két férfi és egy tízhónapos csecsemő vesztette életét.