Piroska
3 °C
3 °C

Három nőt darabolt fel a szakács

2006.09.06. 10:47
Az elmúlt évtized legbrutálisabb négyes gyilkosságát követte el egy 31 éves szakács Maine-ben, az Egyesült Államokban. Christian Nielsen egy férfi elégetésével kezdte ámokfutását, aminek a végén három nőt feldarabolt.

Brutális gyilkosságsorozat árnyékolta be az Egyesült Államokban szeptember első hétvégéjén ünnepelt munka ünnepét. Egy szakács három embert feldarabolt, egyet elégetett az északkeleti Maine államban.

Darabolós vasárnap

A 31 éves Christian Nielsen pénteken kezdte ámokfutását, amikor a New Hampshire-i határhoz közeli Black Bear fogadótól 15 mérföldre az erdőben legyilkolta az 50 éves, arkansas-i James Whitehurt, majd elégette a holttestét.

Az amúgy a közeli Bethelben egy fogadóban szakácskodó Nielsen szobát bérelt a Black Bearben, ahol Whitehurst is megszállt. A gyilkosság után visszatért szállására, és egy napig senkit sem gyilkolt meg, de aztán lemészárolta és feldarabolta a tulajdonost, a 65 éves Julie Bullardot.

Bullard lánya, a 30 éves Shelby 43 éves barátnőjvel, Cindy Beatsonnal vasárnap váratlanul megérkezett, ezért őket is megölte és feldarabolta.

Nem volt rá oka

A rendőrség az elmúlt 14 év legbrutálisabb maine-i gyilkosságsorozatának nevezte az esetet, de részleteket nem volt hajlandó közölni, írja az AP. A nyomozás adatai szerint semmi sem indokolta a gyilkosságokat, Nielsen egyáltalán nem ismerte áldozatait.

A szakácsot első bírósági meghallgatásán óvadék nélkül előzetes letartóztatásba helyezték, de nem hatódott meg. A bíróságról az AP jelentése szerint előre bilincselt kézzel, mosolyogva távozott.

Sokkolta a közösséget

"Szóhoz sem jutunk a megrázkódtatástól" - nyilatkozta a hírügynökségnek a betheli kereskedelmi kamara ügyvezető igazgatója, Robin Zinchuk. Nielsen főnöke, Nancy White, a behteli Sudburry fogadó társtulajdonosa szintén megdöbbent. Mint mondta, a férfi megbízható munkaerő, remek szakács volt.

"Az egész olyan szürreális. Komoly megrázkódtatás ez az egész kis közösségünknek" - nyilatkozta.

A tragédiát csak mélyíti, hogy Zinchuk ismeretei szerint Julie Bullard a Black Bear bezárását tervezte. Idén februárban döntött így, elhatározását egy, a fogadó ajtajára kifüggesztett "Eladó" tábla is hirdette.

Maine amúgy az Egyesült Államok egyik legbékésebb vidéke. Négyes gyilkosság utoljára 1992-ben történt, akkor Virgil Smith gyújtott fel egy portlandi bérlakást. A tűzben egy nő, két férfi és egy tízhónapos csecsemő vesztette életét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!