Valér
-2 °C
0 °C

Százhat halott a nigériai szerencsétlenségben

2002.05.05. 18:53
A nigériai elnök szerint 106-an haltak meg az ország északi részén történ súlyos repülő katasztrófában. A nemzeti légitársaság utasszállító gépe Kano egy munkásnegyedére zuhant. Romba dőlt egy vallási iskola is, ahol "csak" négyen vesztették életüket, mert épp déli szünet volt.
Legalább 106-an vesztették életüket Nigériában, amikor egy utasszállítógép Kanoban röviddel a felszállás után lakóterületre zuhant - jelentette ki Olusegun Obasanjo, nigériai elnök vasárnap.

Két utas túlélte

Az elnök, aki botswanai útját megszakítva visszatért hazájába, rádióüzenetében azt mondta: a szombati katasztrófa után 106 utas és helyi lakos holttestét szedték össze. Nem ismeretes, hogy mennyi volt a baleset földi áldozatainak száma, de úgy tudni, legalább két utas biztosan túlélte a zuhanást. Egyikőjük a repülőgép személyzetének női tagja.

A gép felszállás közben vesztetett sebességéből

Obasajno elnök állítása szerint a gép a felszállás idején vesztett sebességéből. Az elnök nemzetközi szakértők bevonását kezdeményezte az eset gyors kivizsgálásához. A CNN információi szerint a gép fekete dobozát már megtalálták. Faminu Remi, az afrikai ország repülésügyi minisztere reményét fejezte ki, hogy a doboz segítségével pontosan kideríthető a tragédia oka. Remi Kano emírjével együtt tekintette meg a baleset helyszínét.

Az iskolában éppen szünet volt

A kétmotoros EAS Airlines gép egy, a repülőtértől egy kilométerre fekvő munkásnegyed házaira zuhant. A repülő egy mecsetre döntött egy háromemeletes házat és több családi házat is lerombolt. A becsapódás környékét romok, géproncsok és emberi holtestek borították. A gép letört farka egy házba fúródott, az egyik motor pedig az út közepén egy kecskét csapott agyon. Az elnök tájékoztatása szerint a mecsettel együtt romba dőlt egy muzulmán Korán-iskola is, ahol a tűzben a déli szünet miatt "csak" két tanár és két tíz év alatti diák vesztette életét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!