Sára, Márió
2 °C
6 °C

Azonosították Szathmáry Nikolett holttestét

2001.07.06. 18:01
A DNS-vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy az 1998 elején eltűnt Szatmári Nikolett holtteste került elő idén februárban. A nyolcéves lány maradványaira hulladékgyűjtő munkások találtak rá Gyulán egy zsákba csomagolva. Niki eltűnése után több száz ember vett részt a keresésben, sőt egy osztrák sportital dobozán és kamionok szélvédőjére ragasztva is látható volt fényképe.
DNS-vizsgálattal azonosították azokat az emberi maradványokat, amelyekre februárban találtak rá Gyulán. Most már biztos, hogy az 1998 elején eltűnt Szathmáry Nikolett holtteste került elő. Hanyecz Zsuzsa, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta, ismeretlen tettes ellen gyilkosság miatt tovább folytatják a nyomozást.

Sosem jött haza a néptáncóráról

A kislány 1998. január 18-án tartott hazafelé néptáncórájáról, de sosem érkezett meg otthonába. Az édesanya rögtön bejelentette az eltűnését. Miután kiderült, hol látták utoljára az akkor nyolcéves gyereket, nagy erőkkel kezdődött meg a felkutatása. Napokon keresztül több százan fésülték át Gyula környékét - mindhiába.

Nikolett édesanyja már az első napoktól kezdve mindent megtett azért, hogy megtudja, mi történt lányával. Amerikai mintára tejesdobozokon szerette volna szerepeltetni az eltűnt kislány képét, a megkeresett cégek azonban elutasították kérését. Végül egy osztrák sportitalon szerepelt a lány fotója, illetve kamionosok ragasztottak járműveikre matricákat Niki fényképével.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft