Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra lecsaptak a kábeltolvajok Nagykanizsán

2008.04.27. 10:53
Egy hét után ugyanott okoztak kábeltolvajok üzemszünetet a telefon-és internetszolgáltatásban Nagykanizsán.

Pontosan egy héttel azután, hogy kábeltolvajok telefonos és internetes üzemszünetet okoztak Nagykanizsán és környékén, ugyanott ismét megszűnt a Magyar Telekom szolgáltatása, mert a tolvajok ugyanarról a helyről újból elvitték a kábeleket.

A város északi részén, az M7-es autópálya mellett, egy aknában lévő kapcsolószekrényt feszítettek fel ismét a tolvajok szombat este 7 óra körül. Elvágták és elvitték az optikai- és a rézkábelt, ami miatt 1600 előfizetőnél megszűnt a vezetékes telefon- és internetszolgáltatás, valamint rövid időre nagyobb területről is lehetetlenné váltak a hívások néhány külföldi országba.

A Magyar Telekom szakemberei 10 órás munkával, vasárnap hajnali 5 órára tudták helyreállítani az összeköttetést Nagykanizsa északi részén és több környékbeli településen.

Az ismeretlen tolvajok még csaknem órára pontosan is ugyanazt a helyszínt választották, mint éppen egy héttel korábban. Akkor mintegy 150 méternyi kábelt tulajdonítottak el szintén ebből az aknából.

A bűncselekmény miatt a múlt héten több mint 20 órán át kétezer előfizetőnél szünetelt a dél-zalai város északi területén és környéken a vezetékes telefon- és internetkapcsolat. A rendőrség akkor közérdekű üzem működésének megzavarása miatt már indított nyomozást az ismeretlen tettesek felderítésére.