Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Ötszázezer Nógrádi Ádám nyomravezetőjének

2001.09.14. 16:44
Az egykori olajbizottság koronatanújaként középpontba került Nógrádi Zsolt testvérét gyanúsítják édesapjuk meggyilkolásával. A rendőrség országos elfogatóparancsot adott ki Nógrádi Ádám ellen, és ötszázezer forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. Az 1998-ban eltűnt férfi holttestét egy névtelen levél alapján augusztus végén találták meg egy kútba rejtve.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ötszázezer forint jutalmat ajánlott fel annak, aki használható információval rendelkezik Nógrádi Ádám hollétéről - tájékoztatta az Indexet Ferenczi László szóvivő. A huszonöt éves fiatalembert apja, Nógrádi József meggyilkolásával gyanúsítják.

Névtelen levél alapján került elő a tetem

Nógrádi Ádám
A gyanúsított testvére Nógrádi Zsolt, aki az egykori olajbizottság koronatanújaként került a középpontba. Az ötvennégy éves édesapjuk 1998-ban tűnt el, mint augusztus végén kiderült, gyilkosság áldozata lett. A holttestet egy névtelen levél segítségével találták meg Soltvadkert közelében lévő tanya udvarán álló kútban.

A rendőrség csütörtökön házkutatást tartott Nógrádi Ádám lakásában, majd országos körözést adtak ki ellene. Ferenczi László egyelőre nem kívánja elárulni, milyen bizonyítékokra bukkantak, sőt azt sem, az emberölésen kívül milyen más bűncselekménnyel gyanúsítják a kisebbik fiút. Ezt azonban még maga, Nógrádi Ádám sem tudja.

A gyanúsított jelentette be apja eltűnését

Nógrádi Ádám apja eltűnését követően három nappal tette meg bejelentését a soltvadkerti rendőrőrsön - emlékeztet a HavariaPress hírügynökség. Elmondta, hogy kezdetben azért nem gondolt még semmi rosszra, mert úgy vélte: apja horgászni ment a közeli Petőfi-tóra. Állítása szerint az eltűnés előestéjén elköszönt tőle, majd lefeküdt aludni. Másnap délelőtt tizenegy órakor kelt fel, de ekkor már nem volt otthon édesapja.