Előd
10 °C
16 °C

Ismét felgyújtotta zárkáját Nógrádi Ádám

2002.03.08. 15:16
Ismét magára gyújtotta zárkáját az apja meggyilkolásával vádolt Nógrádi Ádám. A tűzben két zárkatársa könnyebb égési sérüléseket szenvedett. Bár Nógrádit a januári tűzeset után elkülönítették, valahogy mégis sikerült gyufát szereznie - nyilatkozta a Bács-Kiskun megyei rendőrség szóvivője. Az esetet még vizsgálják.
Ismét magára gyújtotta zárkáját az édesapja megölésével gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő Nógrádi Ádám a rendőrségi fogdában pénteken, Kecskeméten. Hortobágyi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy tíz perccel dél előtt fedezték fel a tüzet, amely miatt azonnal ki kellett üríteni az egész zárkasort.

A két zárkatárs megégett

Nógrádi két zárkatársa könnyebb égési sérüléseket szenvedett - mondta el az Index kérdésére Hortobágyi. A tűz eloltása után felmerült, hogy az oltási munkálatokban résztvevő rendőrök füstmérgezést szenvedhettek, ezt azonban az orvosi vizsgálat kizárta - tette hozzá. Kérdésünkre, hogy hogyan gyújthatta fel Nógrádi január után ismét a zárkáját, a szóvivő nem tudott bővebb felvilágosítást adni.

Egyelőre semmi sem biztos

Még folyik a vizsgálat - mondta, hozzátéve, hogy bár a januári esetet követően Nógrádit elkülönítették, mégis valahogy gyufához juthatott. Nógrádi, mint minden emberöléssel vádolt ember átesett pszichiátriai vizsgálaton - mondta el Hortobágyi. Hogy milyen intézkedésekkel kívánják megakadályozni a gyanúsított esetleges további akcióit, a szóvivő még nem tudott válaszolni.

Több százezer forintos kár

Valószínűleg szigorítani fogjuk Nógrádi őrizetét - mondta el a rendőrtiszt. Nógrádi az ismételt gyújtogatással - a rendőrség előzetes becslése szerint - több százezer forintos kárt okozott, ezért rongálás címén indítanak vizsgálatot ellene. Nógrádi Ádám zárkájában legutóbb január 30-án keletkezett tűz, az akkori eset után az apja meggyilkolásával gyanúsított férfi és zárkatársa ellen rongálás vétségének alapos gyanúja miatt eljárás is indult.

Nógrádi Ádám tavaly november 14-én öngyilkosságot is megkísérelt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában megpróbálta felakasztani magát, tettét azonban időben felfedezték, így élete nem forgott veszélyben.