Mátyás
-6 °C
1 °C

Parázna dörgölőzés a temetőben

2005.12.05. 10:54
Kerítéssel kellett körbe venni Victor Noir XIX. századi újságíró sírját a Pere Lachaise temetőben. A sírt Noir csípőtájon figyelemre méltóan dudorodó szobra díszíti, amit a szoborhoz dörgölődő hölgyek erősen elkoptattak.

Rendkívüli óvintézkedésekre kényszerült a párizsi Pere Lachaise temető vezetősége. A sírkert igazgatósága megelégelte a XIX. századi újságíró, Victor Noir sírjánál zajló parázna jeleneteket, jelentette a BBC.

Noir romantikus kultfigurának számít. A valójában Yvan Salman nevű újságírót Pierre Bonaparte, Napoleon unokaöccsének unokája ölte meg párbajban. A legenda szerint Noir (Salman) egy nappal a párbaj után házasodott volna.

A nők iránti rajongásáról is ismert újságíró végső nyughelyénél erre utal a síron fekvő szobra is. A szobor nadrágja, jelezve Noir felfokozott rajongását, a sliccnél keményen kidudorodik.

Noir hölgyrajongói előszeretettel dörgölőznek ezért a szobor csípőjéhez. A bronzdudorhoz dörgölődés a legenda szerint a termékenységi problémákon is segít.

A Pere Lachaise vezetése azonban megelégelte a síron vonagló nők látványát, ráadásul a sír épségéért is aggódtak. A szobor csípőtájon legalábbis eléggé megviselt. A sír köré kerítést emeltek és figyelmeztetést is kiraktak. "A grafitik és a szemérmetlen dörgölőzés okozta károk miatt eljárás indul" - áll a táblán a BBC jelentése szerint.