Mátyás
-6 °C
1 °C

Nyolcezer embert vár Norbi a világrekorddöntésre

2001.08.29. 22:56
Schobert Norbert ismét megpróbálja megdönteni az együtt tornázás világrekordját, ezúttal már több mint nyolcezer embert vár a Margitszigetre. Legutóbb tavaly novemberben próbálkozott, de túl kevesen voltak ahhoz, hogy maguk mögé utasítsák a kínaiakat. Norbi a rekord megdöntése mellett a hamarosan nyíló aerobik-multiplexével van elfoglalva, és ősztől feltehetőleg saját show-val indul az RTL-Klubon.
Mónika és Norbi a Margitszigeten
Az elmúlt év sikertelensége után Norbi ismét belevág, hogy a Hősök Tornájával Guinness-rekordot döntsön. Schobert az Indexnek elmondta: több mint nyolcezer embert vár szeptember 8-án a margitszigeti sportpályára. Az együtt tornázás világrekordját eddig négyezer-ötszázzal a kínaiak tartják.

Tavaly csak 3780-an voltak

Novemberben a Lurdy Ház parkolójában próbálta összetoborozni a mozgásra vágyó nőket és férfiakat, de csak 3780-an jöttek el, így a rekord elmaradt. Az aerobikoktató azonban óriási népszerűségre tett szert fitneszkazettáival és televíziós szerepléseivel, ezért óriási esélye van arra, hogy ezúttal tényleg bekerüljön a Guinness-rekordok könyvébe. A torna előtt koncertekkel várja az érdeklődőket, többek közt Balázs Pali, Kozsó, Csonka András lép fel, a műsorvezető pedig Jáksó László lesz.

Széles tömeget szólít meg Norbi
A Hősök Tornája előtt Schobert minden héten megméretteti magát. A Margitszigeten szerda esténként tart ingyentornát, amelyen alkalmanként közel háromezren vesznek részt. Legutóbb az RTL Klub Mónikája buzdította a mozogni vágyókat, anélkül, hogy bárkit is kibeszélt volna. A sztárvendégek között már Kósa L. Adolf, Rókusfalvy Pál, Csepregi Éva és Kozsó is helyet kapott. Akárcsak David Merlini, aki minden bizonnyal nem kényszerzubbonyban próbált aerobikozni.

Ősztől RTL Klub?

Sokáig a Magyar Televízó képernyőjén találkozhattunk Norbival, ahol ötperces tornával próbálta mozgásra bírni a nézőket. Kedv és szponzor hiányában azonban feladta a műsorát, amiért másfél millió forintért értékesíthető reklámhellyel fizetett a közszolgálati csatorna. Állítása szerint az RTL Klub jelezte szándékát, hogy ősztől az ő főszereplésével indítanának egy show-műsort. Most azonban a Hősök Tornájára és a szeptember végén nyíló aerobik-multiplexére koncentrál, ahol borsos áron kínálja majd az egészséges életmódot.