Eleonóra
-1 °C
2 °C

Elmaradt a rekord Norbi Hősök tornáján

2001.09.09. 10:19
Ezúttal sem sikerült Schobert Norbertnek Guinness-rekordot döntenie, mert túl kevesen látogattak ki szombat délután a margitszigeti sportpályára. Az együtt tornázás világrekordját így még mindig a kínaiak tartják. Mikola István viszont eljött, akitől megtudhattuk, hogy a lelkes tömeg a nép egészségét szolgálja. Emellett a tárca "Dobogón az egészség" szlogenjével is szembesülhettünk.
Hiába várt Norbi nyolcezer embert a Hősök tornájára, még a fele sem jött el, így nem sikerült megdönteni a kínaiak együtt tornázásának világrekordját. A regisztrációk alapján szombat délután 2100-an látogattak ki a margitszigeti sportpályára, tehát kevesebben, mint tavaly a Lurdy-ház előtti kísérletnél.

Dobogón az egészség

Nehéz volt megszokni Norbi praktikus öltözetét
Azzal, hogy itt vannak, az egészséget, a nép egészségét szolgálják - szólt Mikola István a lelkes tömegnek, miközben Norbi arra buzdította az embereket, hogy kívánjanak neki boldog születésnapot. A tárca a rendezvény költségeihez is hozzájárult, hálából a színpad mögé kifüggeszthették a "Dobogón az egészség" szlogenjüket. Az ISM sem maradt ki a buliból, ugyan Deutsch Tamás máshol múlatta az időt, de helyette fiatal lányok osztogattak egy kérdőívet, amelyen a családok havi bruttó jövedelmére és sportolási szokásaira voltak kíváncsiak.

A jó hangulat azonban nem hiányzott, és erről a Guinness-kísérlet előtti órában Jáksó László és Balázs Pali gondoskodott. Csapatostul érkeztek az emberek a sportpályára, ki a családjával, ki barátaival, osztálytársaival. Több mint ötvenen egy közgazdasági szakközépiskola nevét hirdették pólójukon, mint az Index megtudta, Norbi egykori iskolájából a tornatanár javaslatára érkeztek a főként elsős lányok.

Az időjárás nem kedvezett

Akadtak bőven nézelődők is
Kora délután még esett az eső, ami pont arra volt elég, hogy sokaknak ne legyen kedve elindulni otthonról - magyarázta az Indexnek az egyik szervező. A látszólag óriási tömeg azonban délután öt órakor megállíthatatlanul lendült mozgásba, hiába volt kicsit hűvös és borongós az idő. Szerencsére a férfiak nem voltak rákényszerülve, hogy végig bámulják Norbi praktikus, ám gusztustalanul feszes ruháját, mivel vele tornázott Merlene Ottey, az atlétika királynője és a kibeszélős Mónika is. Rajtuk kívül - a lányok örömére - még a Pécsi Sasok is helyet kaptak a színpadon.

"Ez kemény volt" - értékelt félig magában egy lány az egyórás torna után. Persze kérdően nézett fel Norbira, hogy mi lesz az ingyen Moveland-belépőkkel, ha már be volt ígérve. Schobert megnyugtatta a közönséget, hogy a regisztrációk alapján sorsolnak ki néhány bérletet a hamarosan nyíló aerobik multiplexébe. A Guinness-rekordkísérlet pedig nincs feladva, jövő tavasszal újra megpróbálják megdönteni a négyezer-ötszáz fővel tartott világrekordot.