Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

'A harmadik világháború megkezdődött'

2004.03.28. 11:15
Mintha ma lett volna, amikor hírt adtunk Péntek Sándor Nostradamus próféciáiról megjelent felfedezéséről. Nem múlt el két hónap, és a nyugdíjas tatai főkönyvelő ismét hallat magáról: világhírt osztana meg az Index olvasóival. Tessék.
#alt#
Péntek Sándor
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Péntek Sándor nyugdíjas főkönyvelő történetét ott hagytuk abba, hogy tatai otthonából Budapest felé tartva egy francia rendszámú Citroen kacsa volánja mögött látni véltük Nostradamust, mellette egy pestises rázta bús fejét, Johnny Hallidayt hallgattak, 1520-as etyeki chardonnay-t ittak, satöbbi, satöbbi.

Néhány hónapos csend után levelet kaptunk Péntek Sándortól, aki ugyebár megfejtette Nostradamus szövegeinek titkát. "Legutóbbi beszélgetésünk óta találtam egy világhírre számot tartó sztorit" - így a felütés. "Lehet, hogy hallott már arról, hogy létezik egy titkos társaság, amely a nagy világeseményeket irányítja." Mielőtt túlzottan megrémültünk volna az olvasottaktól, a levélíró biztosít róla: "Hogy a feltételezéstől ne ijedjen meg, elárulom, hogy eddig én sem tudtam róla!" Képtelenek voltunk a helyünkön maradni.

Miről lenne szó?

"Meg voltam ijedve, hogy az izraeliek ledobják az atombombát, mielőtt még eljönnek hozzám" - utal Jaszin sejk likvidálására és azt követő háborús hangulatra, ahogy kiszállunk az autóból. Odabent kellemes félhomály, a plafonig polcozott falon főleg történelmi témájú könyvek, és, ne hallgassuk el, tengerparti tájat ábrázoló, tatai nap szítta óriás poszter.

"Miről lenne szó?" - vonjuk fel szemöldökünket, hogy a világhírből kihasítsuk a ránk eső részt.

Tudniillik

#alt#
Péntek Sándor
Fotó: Barakonyi Szabolcs
A háborúk kétszáz év óta "nem véletlenül" törnek ki. Nostradamust "régebben" jobban értették, mint manapság, jövendöléseit felhasználták, "tudniillik" Nostradamus "látta ezeket a dolgokat". Az 1770-es években Weishaupt jezsuita szerzetes rájött arra, hogy a próféciákból kirajzolódik a jövő, ezért a Rothschild bankházzal közösen "próbaképpen megrendezte" a francia forradalmat. Dél-Franciaországban munkanélkülieket béreltek fel, Párizsba vitették őket, ahol "a tömeghangulatot velük rendezték meg".

A francia forradalom néven ismert vircsaftra azért volt szükség, hogy ne a lefejezett király, hanem a bankárok bocsáthassák ki a pénzt. Mert létezik a pénztőke, "mint ez a Medgyessy", valamint az ipari tőke, az "Orbán-féle", a bankárok meg "abból lébecolnak", hogy a pénzünk után kamatot szednek.

Péntek Sándort itt gyorsabb haladásra ösztönöztük, mondván, ilyen összeesküvés-elméleteket lapokban is olvasni, ezért nem érdemes ennyi kilométert megtenni.

Marxot is ők pénzelték

#alt#
Péntek Sándor
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Az első világháborút azért robbantották ki "a Weishaupt alapította illuminátusok" - a világuralomra törő bankárok lágyabb megnevezése, a továbbiakban a kutató kérésére ezt a szót használjuk rájuk -, hogy Oroszországban megdönthessék a cár hatalmát. A Nagy Októberi Szocialista Forradalmat "a Wall Street illuminátusai finanszírozták" sőt, évtizedekkel korábban "Marxot is ők pénzelték", aki hálából kidolgozta a kommunizmus koncepcióját.

A második világháborút az angolok által alapított Thule-társaságnak köszönhetjük, amelynek "Hitler a bábja" volt. Fényes bizonyíték erre Dunkerque, ahol Hitler futni, azaz úszni hagyta az angolokat. Hitlert végül (a Thule-társaság vagy az illuminátusok emberei, nem világos) megölik, "nem lett öngyilkos, gyáva volt hozzá".

"Világhír, világhír" - jár a fejünkben, tonikot töltünk, és tovább sürgetjük a nyugdíjas főkönyvelőt, akit különben nem ilyennek ismertünk.

Jézus Franciaországban

A harmadik világháborút a "politikai cionisták" az arabokkal vívják. És a harmadik világháború 2002-ben - ahogy Nostradamus mester írja -, ötvenhét békés év után Afganisztán lerohanásával megkezdődött.

Az elkövetkezendő években "Amerikában valami zavar keletkezik". Kitör egy "világméretű" járvány, az arabok elfoglalják Dél-Európát, Izrael "megszűnik". Az arabokat a kezdeti sikereik után kiűzik, és atombombával jórészt elpusztítják valamennyiüket. A "nagytőke uralma" véget ér, hét évig az Európai Unió, az USA és Kína uralja a világot, majd "két fivér" győz, akik "nem szülöttei" a volt vezető nemzeteknek.

Világhír csúszik. Péntek Sándor azért biztat: "Van még a tarsolyomban". Kis győzködés után elárulta, hogy "Jézus Franciaországba érkezéséről" szerzett biztos forrásból ismereteket. Lesajnáló mosollyal válaszolunk.

Nem tudja szegény, hogy mi is az illuminátusoknak dolgozunk.