Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Leállt a váci vonal, gyújtogatott a Nosztalgiavonat

2007.05.23. 13:57
Egy órára megbénult az egyik legforgalmasabb vasútvonal Budapesttől északra, miután a Nosztalgiagőzös lángra lobbantotta az aljnövényzetet Rákospalota-Újpest állomás és Dunakeszi között.

Leállt a forgalom egy órára a MÁV váci vonalán, mert Rákospalota-Újpest és Dunakeszi-alsó állomások, illetve megállóhelyek között meggyulladt az aljnövényzet. A vonatok 12 óra 10 perckor újraindultak, közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az Indexszel.

Kavalecz nem akart nyilatkozni arról, hogy az úgynevezett Nosztalgiavonat gyújtotta-e fel az aljnövényzetet, de információnkat megerősítette Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Molnár elmondta, hogy a gőzmozdony nem károsodott, csak amint elhaldt a növények mellett, azok lángra kaptak.

Gyorsan eloltották a tüzet

Molnár elmondta, gyorsan sikerült eloltaniuk a nem túlzottan nagy tüzet.

Kavalecz szerint nem sérült meg semmilyen fontosabb MÁV-berendezés a tűzben, amelynek ideje alatt le kellett kapcsolni - biztonsági okokból - a felsővezetékekről az áramot.

Kavalecz szerint 12 vonat esett ki a közlekedésből az oltás idején, de már helyreállt a forgalom Budapest és Vác között. A váci vonal közismerten a MÁV egyik legforgalmasabb személyszállítási útvonala, itt vezették be elsőként az utasbarát, ütemes és zónázó menetrendet is az elmúlt években.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?