Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Leállt a váci vonal, gyújtogatott a Nosztalgiavonat

2007.05.23. 13:57
Egy órára megbénult az egyik legforgalmasabb vasútvonal Budapesttől északra, miután a Nosztalgiagőzös lángra lobbantotta az aljnövényzetet Rákospalota-Újpest állomás és Dunakeszi között.

Leállt a forgalom egy órára a MÁV váci vonalán, mert Rákospalota-Újpest és Dunakeszi-alsó állomások, illetve megállóhelyek között meggyulladt az aljnövényzet. A vonatok 12 óra 10 perckor újraindultak, közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az Indexszel.

Kavalecz nem akart nyilatkozni arról, hogy az úgynevezett Nosztalgiavonat gyújtotta-e fel az aljnövényzetet, de információnkat megerősítette Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Molnár elmondta, hogy a gőzmozdony nem károsodott, csak amint elhaldt a növények mellett, azok lángra kaptak.

Gyorsan eloltották a tüzet

Molnár elmondta, gyorsan sikerült eloltaniuk a nem túlzottan nagy tüzet.

Kavalecz szerint nem sérült meg semmilyen fontosabb MÁV-berendezés a tűzben, amelynek ideje alatt le kellett kapcsolni - biztonsági okokból - a felsővezetékekről az áramot.

Kavalecz szerint 12 vonat esett ki a közlekedésből az oltás idején, de már helyreállt a forgalom Budapest és Vác között. A váci vonal közismerten a MÁV egyik legforgalmasabb személyszállítási útvonala, itt vezették be elsőként az utasbarát, ütemes és zónázó menetrendet is az elmúlt években.