Géza
-11 °C
-4 °C

Felborították a bárkát a nudistákat bámuló utasok

2004.05.03. 16:30
Oldalára dőlt, homokzátonynak futott, majd elsüllyedt egy kétszintes partybárka a Colorado folyón. A hatvan utas egyszerre rohant át a hajó nudista strand felé eső oldalára. A balesetből szerencsére nem lett tragédia.
Hatvan ember került életveszélybe, amikor felborult egy kétszintes partybárka a Colorado folyón. Az alsó-coloradói vízügyi hatóság mentőalakulatai valamennyi utast megmentették, kettejüket kellett kórházba szállítani. Egyikük állapota sem életveszélyes. A hatóság könnyűbúvárai most a 15-20 méter mélyre süllyedt hajó roncsait vizsgálják.

Kiváncsi tolongás

Szemtanúk szerint a hajó éppen Hippie Hollow, Texas egyetlen nyilvános nudista strandja mellett haladt el, amikor az oldalára borult és elsüllyedt. A mulatozók mind a nudista oldalra tolultak, hogy lássák a nudistákat. A kapitány éppen a helyükre akarta kergetni az utasokat, ám a hajó orra homokzátonynak ütközött - jelentette az Austin American-Statesman című helyi lap.

Veszélyes helyzet

"Nagyon veszélyes helyzet volt, boldoggá tesz, hogy nem történt több komoly sérülés" - jelentette ki az American-Statesmannek Roger Wade, a helyi seriff egyik munkatársa.

Hippie Hollowban éppen a Melegek és Leszbikusok Éves Pancspartiját tartották - jelentette a lap. Azt még a nyomozók sem tudják, hogy a hajó utasai a pancsparti résztvevői voltak-e.