Viola
-5 °C
-2 °C

Botrányt okozott a katonafeleség erotikus naptára

2008.08.02. 13:15
A katonafeleség kocsiját már megrongálták az eset miatt.

"Tömegszórakoztató fegyver" - ezzel a címmel jelent meg egy 2009. évi, erotikusnak mondható naptár, amely óriása botrányt okozott az amerikai hadseregben: katonák, családok háborodtak fel rajta, sőt, még a tekintélyes hadsereglap, a Stars and Stripes is erős nemtetszéssel számolt be az esetről.

A skandalumot nem is annyira maguk a fotók okozzák, hiszen ennél sokkal merészebbeket is látott már a világ, hanem a naptár szereplőjének és alkotójának személye: Alessandra Bosco 32 éves volt olasz topmodell ugyanis egy amerikai őrmester, bizonyos Edward McCoy felesége, a felvételeiről pedig honfitársa, Alberto Magliozzi készítette, aki elsősorban pacifista, erőszakellenes fotóiról híresült el.

McCoy jelenleg a németországi Kasselbachban lévő amerikai légi bázison teljesít szolgálatot, és itt él felesége is. A többi katonafeleség a naptár megjelenése óta nap mint nap elemi dühvel támad Alessandrára. Eddig még csak kocsiját rongálták meg, de mindenesetre értésére adták: személye nem kívánatos többé a bázison. Alessandra szerint kicsinyes női bosszúról, irigységről van szó, mert asszonytársai egyrészt nem tudnak úgy reflektorfénybe kerülni, mint ő, munkája révén, másrészt pedig az a baj, hogy férjeik mostantól kezdve legszívesebben mind Alessandra után koslatnának. Az ügynek azonban valószínűleg McCoy őrmester issza meg a levét: mivel párját elöljárói "erkölcsromboló elemnek", sőt egyenesen "sorscsapásnak" tartják, idő kérdése, hogy mikor helyezik át olyan szolgálati helyre, ahol - legalábbis egy ideig - inkognitóban maradhat - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!