Piroska
-1 °C
5 °C

Törvénytelen pucérság a kocsmában

2004.04.03. 12:14
Tilos szexuális kapcsolatot vagy "mesterséges eszközökkel és élettelen tárgyakkal folytatott tiltott kapcsolatot" ábrázoló képeket elhelyezni Tennessee kocsmáiban. Egy megrémült és túlbuzgó kocsmatulajdonos még a mellbimbókat is átsatírozta étlapja XIX. századi erotikus fényképein az Alkoholos Frissítők Bizottságának figyelmeztetése után.
Lekerültek a meztelen nők egy nashville-i bár étlapjáról. A XIX. századi viktoriánus fotográfiák ugyanis sérthetik Tennessee állam törvényeit.

Átsatírozott mellbimbók

Az állami Alkoholos Frissítők Bizottsága (ABC) ugyan csak egy, női nemiszervet fedetlenül ábrázléó fotót talált egyértelműen törvénysértőnek, a bár tulajdonosai az utolsó mellbimbót is fekete filctollal satírozták át - jelentette az AP.

Az 1800-as évek közepe táján készült fotók az ABC szerint megsértik azt a tennessee-i törvényt, mely szerint tilos félreérthetetlenül szexuális tartalmú képanyagok elhelyezése alkoholt is árusító szórakozóhelyeken. A törvény tiltja a szexuális kapcsolat ábrázolását és a meztelen személyzetet vagy bármely olyan jelenet ábrázolását "mely során mesterséges eszközöket vagy élettelen tárgyakat használnak a tiltott tevékenységek során".

Túlbuzogtak

"Kérdés, hogy a törvény vonatkoztatható-e" a nashville-i bár esetére - nyilatkozta az AP-nek Danielle Elks, az ABC igazgatója. Mint mondta, a rendelkezések elég tágan értelmezhetőek.

A kocsma döntését, a mellek átsatírozását azonban túlzónak tartja. "Az ABC nem akarta beidézni vagy megfenyegetni a bárt" - mondta. Johnny Potts, a bár tulajdonosa nem kívánt beszélni az esetről.