Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Eltörték a rabló nyakát a megtámadott amerikai nyugdíjasok

2007.02.23. 17:43
Tragédiába torkollott egy amerikai nyugdíjasokat szállító autóbusz utasai ellen Costa Ricában végrehajtott fegyveres rablótámadás - de a helyi sajtó beszámolója szerint nem a megtámadottak, hanem a támadó számára.

A Karib-tengeri körutazás 12 amerikai résztvevője Limon kikötőjében szállt be éppen az autóbuszba, amikor a 20 éves Wagner Segura két társával együtt beugrott a járműbe és fegyvert fogott az utasokra.

A nyugdíjasok azonban nem rémültek meg a támadóktól: hirtelen rávetették magukat a rablóra és eltörték a nyakcsigolyáját. A támadó meghalt, két társa elmenekült.

Limon rendőrfőnöke, Luis Hernandez kijelentette a sajtónak: a megtámadott nyugdíjasok a jogos önvédelem eszközével éltek, így tehát - miután kihallgatták őket - szabadon távozhattak az országból.

Egy tengerészgyalogos törte el a rabló nyakát?

Más hírek szerint az amerikai turisták között volt egy korábbi tengerészgyalogos is. Valószínűleg ő törte el a húszéves támadó nyakát a Costa Rica-i hatóságok szerint. A rabló egy 38-as kaliberű pisztolyt fogott rá a turistákra Limon kikötőjében. A támadó azonnal meghalt, miután az amerikaiak ráugrottak, és eltörték a nyakát. A két másik támadó közül az egyiknél kés volt, de ő és harmadik társa elmenekültek a helyszínről.

Az amerikaiak egy karib-tengeri hajós körutazáson vettek részt. Limonban azért szálltak buszra, hogy fotókat készítsenek a kikötőtől nem túl messze lévő, de nem túlzottan biztonságos városnegyedről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!