Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A nyálminta hatására vallott a homoszexuális gyilkosság gyanúsítottja

2001.07.20. 14:56
Őrizetbe vették azt a fiatalembert, aki vallomása szerint májusban egy dísztőrrel sebezte halálra alkalmi partnerét egy XI. kerületi lakásban. O. Zoltán közölte: azért ölt, mert nem óhajtotta kielégíteni férfipartnere vágyait. A bűncselekményt korábban már beismerte valaki, de a DNS-vizsgálat bebizonyította, nem ő a tettes. Miután O. Zoltántól nyálmintát vettek, mindent bevallott.
Őrizetbe vették annak a gyilkosságnak a gyanúsítottját, amely májusban történt a XI. kerület egyik garzonlakásában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a bűncselekményt egy másik, huszonhat éves férfi már korábban beismerte, aki az Erőmű utcai lakásban gyakran létesített homoszexuális kapcsolatot a tulajdonossal, ám a DNS-vizsgálat alapján kiderült, nem ő a tettes.

A rendőrök a homoszexuális vonalat követték

A nyomozás során előkerült egy huszonkilenc éves fiatalember, aki alkalmanként háromezer forintért elégítette ki szexuális partnere igényeit. Ezért a pénzért cserébe az ötvenéves férfi minden kérését teljesítette, ebből fedezte a játékgép-szenvedélyének forrását. A csütörtöki kihallgatáson mindent tagadott, de a rendőrök nyálmintát vettek tőle. Miután hazament, elbúcsúzott szeretteitől, összerakta a holmiját, és önként jelentkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Érezte, hogy a nyálminta kétséget kizáróan azonosítja, és arról is tudomása volt, hogy az édesanyját és a nővérét is kihallgatták.

A férfi elmondása szerint május 12-én ment fel az áldozat lakására, de ezúttal nem volt hajlandó perverz kéréseket teljesíteni. A későbbi áldozat ezen feldühödött, a szobafalról leemelt dísztőrrel pedig megsebesítette alkalmi partnerét. A dulakodásban O. Zoltán megszerezte a tőrt, majd döfött.

Az előzetes letartóztatását töltő fiatalembert elengedték, O. Zolánt pedig emberöléssel gyanúsítják.