Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

Jön a nyári meleg

2003.04.24. 10:53
A meteorológusok előrejelzései szerint vasárnapig igazi tavaszi időjárásra számíthatunk, erősödő nappali felmelegedéssel, sok napsütéssel. A jövő héten nagyon erős felmelegedésre számíthatunk, a hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 30 fokot is.
Csütörtökön napos és felhősebb időszakok váltakoznak, elszórtan zápor is kialakulhat. Megélénkül az északnyugati a szél. A hőmérséklet csúcsértéke 17 fok körül alakul. Késő este 11 fok várható.

Vasárnap kivételével jó idő lesz

Pénteken kellemes, napos időben lesz részünk. Szombaton kimondottan meleg idő lesz, délután nyugat felől felhősödéssel. Vasárnap szórványosan számíthatunk esőre, záporra, zivatarra.

Vasárnap újabb front éri el hazánkat, csökken a nappali felmelegedés, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de nem lesz hidegebb, mint szerdán volt. A jövő héten a hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 30 fokot is.

Humánmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyek körében enyhe reumás, ízületi panaszok alakulhatnak ki. Ugyanakkor frissítő, élénkítő hatása is van a frontnak, a reflexek javulnak. Csütörtök estétől megszűnik a fronthatás.

A légszennyezettség alacsony. A levegőminőségi határérték 15-35%-át éri el (ezen belül a nitrogénoxidok koncentrációja a legmagasabb). A porkoncentráció közepes.