Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Marad a jó idő

2003.09.18. 09:58
Még legalább 10 napig marad a napsütéses, az évszakhoz képest meleg idő - mondta az Indexnek Németh Lajos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki tudja hogy van németül és oroszul a vénasszonyok nyara.
A szakember szerint vasárnap ármeneti lehűlés várható, de hétfőn újra nyárvégi meleg lesz. Pénteken és szombaton tetőzik a meleg, helyenként a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet. Szombat délután egy hidegfront érkezik, mely ugyan sok felhőt és csapadékot nem, de több fokos lehűlést okozhat.

Egész Európában nyár van

Európa nyugati területein nyáriasan meleg idő alakult ki. A kontinens középső vidéke fölé is egyre melegebb, száraz légtömegek érkeznek. Markáns időjárási frontok csupán Észak-Európában mozognak - olvasható az időjárás.hu prognózisában.

Csütörtökön kiránduláshoz, sportoláshoz, sétához igen kedvező időben lesz részünk. Pénteken és szombaton még utoljára a szabadtéri fürdéssel is meg lehet próbálkozni. Egész hétre bátran tervezhetünk szabadtéri programokat. A Balatonnál továbbra is napos időnk lesz: 26 fokra melegszik a levegő, a tó vize 20 fokos. Gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk.

Német Lajos fut

Folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. A kora őszi meleg időjárást nem csak magyar nyelvterületen, hanem például a németeknél és az oroszoknál is vénasszonyok nyarának nevezi a köznyelv - árulta el Német Lajos, aki ilyen időben legszívesebben fut vagy a kutyáját sétáltatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?