Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fürésszel támadtak egy New York-i postásra

2006.07.07. 12:13
Motoros fűrészekkel kaszabolt össze egy postást a metrón, majd pár órával később egy járókelőt kezdett ütlegelni egy New York-i ámokfutó. A súlyos sérült postás szerint a metró dolgozói nem siettek segítségére.

Két, hordozható elektromotoros fűrésszel támadt rá egy férfi egy postásra helyi idő szerint csütörtök hajnalban a New York-i metróban, jelentette a NY1 tévécsatorna. A rendőrség szerint a 64 éves postás éppen átlépett az egyik metrókocsiból a másikba, amikor a 33 éves Tareyton Williams ordibálva két motoros fűrészt kezdett lengetni, majd minden ok nélkül rátámadt a postásra.

Williams súlyos sérüléseket okozott a postásnak, majd kifosztotta. A postást, Michael Steinberget súlyos sérülésekkel szállították a New York-i Szt. Lukács Kórházba.

Williams el tudott menekülni a helyszínről, órákkal később Bronxban fogták el, ahol az utcán keveredett ökölpárbajba egy ismeretlennel. A rendőrségen hamar kiderült, hogy ő volt a hajnali fűrészes támadó is.

A megtámadott postás arra panaszkodott, hogy bár a New York-i közlekedési vállalat, az MTA (Metropolitan Transport Authority) munkatársai közül többen is szemtanúi voltak a támadásnak, egyikük sem tett semmit.

"Nagyon megrázta őket az eset, a szemük láttára történt az incidens" - próbálta menteni a menthetetlent az MTA szóvivője az NY1-nek nyilatkozva. Szerinte egyébként az állomás jegyárúsítója azonnal megnyomta a vészcsengőt, "ennél többet meg nem is várhatnak tőle".

A támadó egyébként a Morningside Heights-i metróállomáson dolgozó MTA-karbantartóktól lopta támadófegyvereit. Williamst gyilkossági kísérlet, rablás és illegális fegyvertartás vádjával vették őrizetbe.