Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Fürésszel támadtak egy New York-i postásra

2006.07.07. 12:13
Motoros fűrészekkel kaszabolt össze egy postást a metrón, majd pár órával később egy járókelőt kezdett ütlegelni egy New York-i ámokfutó. A súlyos sérült postás szerint a metró dolgozói nem siettek segítségére.

Két, hordozható elektromotoros fűrésszel támadt rá egy férfi egy postásra helyi idő szerint csütörtök hajnalban a New York-i metróban, jelentette a NY1 tévécsatorna. A rendőrség szerint a 64 éves postás éppen átlépett az egyik metrókocsiból a másikba, amikor a 33 éves Tareyton Williams ordibálva két motoros fűrészt kezdett lengetni, majd minden ok nélkül rátámadt a postásra.

Williams súlyos sérüléseket okozott a postásnak, majd kifosztotta. A postást, Michael Steinberget súlyos sérülésekkel szállították a New York-i Szt. Lukács Kórházba.

Williams el tudott menekülni a helyszínről, órákkal később Bronxban fogták el, ahol az utcán keveredett ökölpárbajba egy ismeretlennel. A rendőrségen hamar kiderült, hogy ő volt a hajnali fűrészes támadó is.

A megtámadott postás arra panaszkodott, hogy bár a New York-i közlekedési vállalat, az MTA (Metropolitan Transport Authority) munkatársai közül többen is szemtanúi voltak a támadásnak, egyikük sem tett semmit.

"Nagyon megrázta őket az eset, a szemük láttára történt az incidens" - próbálta menteni a menthetetlent az MTA szóvivője az NY1-nek nyilatkozva. Szerinte egyébként az állomás jegyárúsítója azonnal megnyomta a vészcsengőt, "ennél többet meg nem is várhatnak tőle".

A támadó egyébként a Morningside Heights-i metróállomáson dolgozó MTA-karbantartóktól lopta támadófegyvereit. Williamst gyilkossági kísérlet, rablás és illegális fegyvertartás vádjával vették őrizetbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!