Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Vádemeléssel zárult a szabolcsi nyelvvizsga botrány

2002.06.13. 16:11
Rendőrök mellett vezető beosztásban dolgozó személy, önkormányzati képviselő, egyetemi oktató és a szabolcsi média világában tevékenykedő diplomás ember helyett is két főiskolai hallgató ment el nyelvvizsgázni alkalmanként 40-150 ezer forintért Nyíregyházán. Egy évig tartó vizsgálat után most zárta le az ügyet a Szabalocs Szatmár Bereg Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal és harminc gyanúsított ellen nyújt be a vádiratot a bírósághoz.
Pénzért, alkalmanként 40-150 ezer forintért, két főiskolai hallgató ment el nyelvvizsgázni olyan diplomás emberek helyett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, akik idegen nyelvből nem tudták a számukra előírt képesítést megszerezni. Kovács András, megyei főügyész csütörtökön, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a térségi főügyészségi nyomozó hivatal egy évig tartó vizsgálat után most zárta le az ügyet, és harminc gyanúsított ellen nyújtja be a vádiratot a bírósághoz.

Rendőröknek is elkelt a segítség a nyelvvizsgázáshoz

Beszámolója szerint a két főiskolás, valamint eddig még nem tisztázott további személyek "különös szolgáltatását" két nyírségi rendőr is igénybe vette. Az okirat-hamisítás bűntettét megvalósító ,,bérvizsgázás,, azonban kiderült, így az ügyészség megindította a nyomozást és felgöngyölítette az ügyet. A főügyész tájékoztatása szerint a mások "segítségével" nyelvvizsgázók között, a rendőrök mellett, van vezető beosztásban dolgozó személy, önkormányzati képviselő, egyetemi oktató és a szabolcsi média világában tevékenykedő ember is. Hozzátette: a főszervező főiskola hallgató lakásán tartott házkutatás során több hamisított személyi igazolvány került elő, amelyekben az érintett fényképe volt látható. Megemlítette: az ügyészség megtalálta azt a listát is, ami az ügyfelek nevét tartalmazta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!