Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádemeléssel zárult a szabolcsi nyelvvizsga botrány

2002.06.13. 16:11
Rendőrök mellett vezető beosztásban dolgozó személy, önkormányzati képviselő, egyetemi oktató és a szabolcsi média világában tevékenykedő diplomás ember helyett is két főiskolai hallgató ment el nyelvvizsgázni alkalmanként 40-150 ezer forintért Nyíregyházán. Egy évig tartó vizsgálat után most zárta le az ügyet a Szabalocs Szatmár Bereg Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal és harminc gyanúsított ellen nyújt be a vádiratot a bírósághoz.
Pénzért, alkalmanként 40-150 ezer forintért, két főiskolai hallgató ment el nyelvvizsgázni olyan diplomás emberek helyett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, akik idegen nyelvből nem tudták a számukra előírt képesítést megszerezni. Kovács András, megyei főügyész csütörtökön, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a térségi főügyészségi nyomozó hivatal egy évig tartó vizsgálat után most zárta le az ügyet, és harminc gyanúsított ellen nyújtja be a vádiratot a bírósághoz.

Rendőröknek is elkelt a segítség a nyelvvizsgázáshoz

Beszámolója szerint a két főiskolás, valamint eddig még nem tisztázott további személyek "különös szolgáltatását" két nyírségi rendőr is igénybe vette. Az okirat-hamisítás bűntettét megvalósító ,,bérvizsgázás,, azonban kiderült, így az ügyészség megindította a nyomozást és felgöngyölítette az ügyet. A főügyész tájékoztatása szerint a mások "segítségével" nyelvvizsgázók között, a rendőrök mellett, van vezető beosztásban dolgozó személy, önkormányzati képviselő, egyetemi oktató és a szabolcsi média világában tevékenykedő ember is. Hozzátette: a főszervező főiskola hallgató lakásán tartott házkutatás során több hamisított személyi igazolvány került elő, amelyekben az érintett fényképe volt látható. Megemlítette: az ügyészség megtalálta azt a listát is, ami az ügyfelek nevét tartalmazta.