Auguszta
-4 °C
2 °C

Jelentkeznek az állítólagos lottómilliárdosok

2003.12.01. 12:54
Az állítólagos nyertes a nagy nyeremény java részét - négy és fél milliárdot - jótékony célra költené. A külföldön élő magyar állampolgár egy magyarországi épület felújítására adná a pénzt. Egy honlap készítője szerint viszont ő a nyertes, és a milliárdon felüli részt helikopterről szórja majd szét.
A Magyar Rádió Online információi szerint jótékony célra költené a nyeremény zömét az állítólagos szerencsés nyertes. A Petőfi Rádiót délelőtt hívta fel önként egy férfi, aki az ötmilliárdos főnyereményt megütő házaspár fiaként mutatkozott be.

Az illető elmondta, hogy szülei nyugdíjasok, külföldön élnek, de magyar állampolgárok. Hozzátette azt is, hogy terveik szerint a 5 milliárd 93 millió forintból 4,5 milliárdot egy Magyarországon lévő épület felújítására költenek.

A Szerencsejáték Rt. rendkívül bizalmasan és titkosan kezeli a kiemelkedően nagy nyeremények nyerteseinek kilétét. A nagy nyeremények vonalát felhívó nyertessel két alkalmazott tartja kapcsolatot, akiket sorsolással választanak ki a részvénytársaság belső munkatársai közül.

Az ötöslottó szabályzata szerint a negyven millió forint feletti, "kiemelten nagy összegű nyeremények esetén a Szerencsejáték Rt. központja egyezteti a nyertessel a nyeremény biztonságos, a nyertes által megadott Magyarországon működő bankban nyitott bankszámlára, átutalással történő kifizetését. Készpénz felvételére ez esetben nincs lehetőség."

Az Index érdeklődésére a Szerencsejáték Rt. illetékese elmondta, hogy eddig még nem jelentkezett senki a hatalmas összeg nyerteseként.

Mint ahogy ilyenkor lenni szokott (már-már folklórszerű a jelenség) valakik sebtében összedobtak egy weboldalt is, ahol egy másik "nyertes" is közzétette az örömhírt, miszerint ő nyerte meg az ötmilliárdot. A pénz egy részét helikopterről szórná a nép közé jövőre, március 15-én.