Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy sérült a Nyíregyháza-Diósgyőr meccsen

2008.04.13. 10:37
Négyen megsérültek a Nyíregyháza és a Diósgyőr szombati mérközésén. Tomboltak és romboltak a vendégszurkolók.

Hét személyt állított elő a rendőrség a Nyíregyháza-Diósgyőr NB I-es labdarugó-mérkőzésen történt rendbontások miatt, amelyben két szurkoló súlyosan, az intézkedő rendőrök közül szinten ketten pedig könnyebben megsérültek. A két súlyosan sérült szurkolót kórházba szállították a szombati meccsről, és azt a nyomozók most tisztázzák, hogy milyen körülmények között szerezték sebeiket, mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A főhadnagy elmondta, hogy a könnyebben sérült rendőrök a randalírozók megfékezése közben szerezték sebeiket. Az előállítottak közül egy petárdát hajigáló szurkolót gyorsított eljárásban 50 ezer forint pénzbüntetéssel sújtottak. A többieket, akik a stadionban törtek, zúztak, verekedtek és a rendőröket hajigálták, garázdaság miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott szombat esti mérkőzés végezetével a vendégszurkoló táborból mintegy 150-200 személy támadólag indult a kordonnál rájuk vigyázó 22 rendőr felé. Mivel agresszív magatartásukat többszöri felszólításra sem hagyták abba, a rendőrök saját testi épségük védelmében kénytelenek voltak gázsprayt és gumibotot használni, mondta Fülöp Gergely.

A stadionban ezen kívül is több esetben volt szükség kényszerítőeszközök használatára a dühöngőkkel szemben. A találkozót a Nyíregyháza nyerte 2-1-re.