Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Négy sérült a Nyíregyháza-Diósgyőr meccsen

2008.04.13. 10:37
Négyen megsérültek a Nyíregyháza és a Diósgyőr szombati mérközésén. Tomboltak és romboltak a vendégszurkolók.

Hét személyt állított elő a rendőrség a Nyíregyháza-Diósgyőr NB I-es labdarugó-mérkőzésen történt rendbontások miatt, amelyben két szurkoló súlyosan, az intézkedő rendőrök közül szinten ketten pedig könnyebben megsérültek. A két súlyosan sérült szurkolót kórházba szállították a szombati meccsről, és azt a nyomozók most tisztázzák, hogy milyen körülmények között szerezték sebeiket, mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A főhadnagy elmondta, hogy a könnyebben sérült rendőrök a randalírozók megfékezése közben szerezték sebeiket. Az előállítottak közül egy petárdát hajigáló szurkolót gyorsított eljárásban 50 ezer forint pénzbüntetéssel sújtottak. A többieket, akik a stadionban törtek, zúztak, verekedtek és a rendőröket hajigálták, garázdaság miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott szombat esti mérkőzés végezetével a vendégszurkoló táborból mintegy 150-200 személy támadólag indult a kordonnál rájuk vigyázó 22 rendőr felé. Mivel agresszív magatartásukat többszöri felszólításra sem hagyták abba, a rendőrök saját testi épségük védelmében kénytelenek voltak gázsprayt és gumibotot használni, mondta Fülöp Gergely.

A stadionban ezen kívül is több esetben volt szükség kényszerítőeszközök használatára a dühöngőkkel szemben. A találkozót a Nyíregyháza nyerte 2-1-re.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!