Piroska
-2 °C
5 °C

Nyílvesszővel lőttek fejbe egy nőt

2005.09.05. 12:41
Súlyos baleset történt szombaton Pécsett miközben lovas íjászok gyakoroltak egy délutáni rendezvényre. Egy 15 éves lovon ülő fiú akart célba lőni, a nyílvesszőt már el is helyezte íjának idegén, amikor lova megbokrosodott. A fiú fegyveréből kirepülő nyílvessző egy 37 éves pécsi nő arcát találta el.

Súlyos sérülést szenvedett az a nő, akit egy nyíllal lőttek arcon Pécsett. A baranyai megyeszékhelyen szombaton tartottak lovasbemutatót, ahol lovas íjászok is felléptek, adta hírül a HavariaPress.

Az íjászok a Rózsadombon gyakorlatoztak a rendezvény előtt, a baleset ekkor történt. Egy 15 éves lovon ülő fiú akart célba lőni, a nyílvesszőt már el is helyezte íjának idegén, amikor lova megbokrosodott. A lóval küzdő fiú véletlenül célzatlan lövést adott le fegyverével (valószínűleg egy ősmagyar íjjal), a nyílvessző egy 37 éves pécsi nő arcát találta el, tudtuk meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

Először a szemklinikára szállították a sérültet, mert azt hitték, hogy a nyílvessző a szemén sebesítette meg, ám kiderült, hogy a szeme nem sérült, csak az arccsontja tört el, írta a HavariaPress.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt indított eljárást a 15 éves fiú ellen, mondta el az Indexnek a megyei rendőrség illetékese.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft