Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Harmincezer forintért ölték a nyíregyházi eladónőt

2003.01.16. 10:38
Alig harmincezer forintért vágta el egy fiatal nő torkát a rabló egy nyíregyházi élelmiszerüzletben. A rendőrségnek egyelőre nincs konkrét gyanúsítottja az ügyben.
Mindössze harmincezer forintot zsákmányolt az az ismeretlen elkövető, aki január 13-án brutálisan megölt egy 25 éves nőt egy nyíregyházai élelmiszerboltban. A fiatal nő torkát a rabló elvágta - mondta el az Indexnek a nyomozást vezető Márton Árpád alezredes. A gyilkosság 19.45-50 között történt, ezért a rendőrség megpróbál mindenkit azonosítani, aki ebben az időpontban a boltban járt. Az alezredes hozzátette: egyelőre nincs konkrét gyanúsítottjuk az ügyben, és személyleírásuk sincs róla, de a technikusoknak sikerült olyan nyomokat rögzíteni, amelyek érdemben segíthetik a nyomozás eredményességét.

Az áldozat a tulajdonos távoli rokona volt, reggel fél hét és este nyolc óra között vezette az üzletet. A Virág utcai bolt mintegy 500 méterre fekszik a városközponttól, és mintegy 50 méterre egy forgalmas, jól megvilágított útvonaltól. Azonban az üzlet környéke gyéren megvilágított, a gyilkosság időpontjában pedig a hó is esett. A város több pontján is működnek térfigyelő kamerák, de a Virág utca környékén nincs ilyen berendezés. A főkapitányság 500 ezer forint díjat ajánl fel annak, aki érdemleges információt ad a bűncselekményről.