Viola
-5 °C
-2 °C

Rálőttek egy házra Tamásipusztán

2008.09.05. 17:35
Két felnőtt és négy gyerek aludt abban a házban, amire ismeretlenek lőttek rá az éjszaka.

Két lövést adtak le ismeretlenek csütörtök éjszaka egy nyíradony-tamásipusztai házra Hajdú-Bihar megyében. A házban a támadás idején, éjfél körül hatan aludtak, a támadásban senki sem sérült meg.

A rendőrséget éjfélkor riasztották. Kiérkezve megállapították, hogy a ház egyik ablakán két lövés hatolt át, a házban több tárgy megsérült.

A házban tartózkodók sem a lövés előtt, sem azt követően nem hallottak sem gépjerműzajt, sem egyéb neszt. A megyei rendőrkapitányság bűnügyi osztálya több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Független Hírügynökség értesülései szerint uzsorások támadhattak a családra. A család 180 ezer forint kölcsönt vett fel, az uzsorások 400 ezer forint kamatot követelnek tőlük, negyvenezer forintos részletekben.

Augusztusban elmaradtak a havi részlettel, ezért támadhattak rájuk. A család attól tart, hogy a támadás megismétlődhet, ezért rokonaikat hívták segítségül.

Kolompár Orbán, az Országos Cigányönkormányzat elnöke szerint "újra a szélsőséges eszmék követői támadtak cigányokra, hogy így keltsenek félelmet a több százezres cigány közösségben." Az OCÖ elnöke szeptember 20-rá a budai Várba hirdetett tiltakozómenetet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!