Géza
-12 °C
-4 °C

Vádirat a Nyugati téri robbantó ellen

2004.01.14. 09:02
Az ügyészség vádat emelt a nagykátai T. Tamás ellen - értesült a Magyar Nemzet. A fiatalember hátizsákjában tárolt elegy okozott robbanást tavaly augusztus 25-én. A fiatalemberben felvetődött, hogy megzsarol valakit, de a levelet végül nem küldte el. A Nyugati téri robbantó kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető.
Robbanóanyaggal való visszaélés bűntette és gondatlan közveszélyokozás vétsége miatt vádat emelt a VI-VII. kerületi ügyészség a húszéves nagykátai T. Tamás ellen - értesült a Magyar Nemzet. A fiatalember hátizsákjában három kilogramm robbanóelegy okozott detonációt 2003. augusztus 25-én a 6-os villamoson, a Nyugati téri megállóban.

A vádirat szerint a fiatalember tisztában volt azzal, hogy az általa készített, két műanyag flakonba öntött elegy mozgásra felrobbanhat. A bűncselekményért T. Tamás kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető.

Nyolc tanú vallomása alapján rekonstruálták a nyomozók a robbanás előtti percekben történteket: a fiatalember a Blaha Lujza téren szállt fel a villamosra, viselkedése nyugodt volt. A nyomozóknak T. Tamás elmondta: korábban többször megfenyegették, ezért tartott magánál robbanószert. A vádirat szerint az is felvetődött a fiatalemberben, hogy megzsarol valakit, de a levelet végül nem küldte el senkinek.