Boglárka
19 °C
35 °C

Hét év börtön a szexéhes nagyi megkéseléséért

2003.10.07. 15:29
A Szegedi Ítélőtábla kedden jogerősen hét év börtönre ítélt emberölés kísérlete miatt egy 73 éves férfit, aki egy idősek otthonában megkéselt egy 78 éves nőt. Az ítélőtábla a vádlott korára és egészségi állapotára tekintette egy évvel mérsékelte a Csongrád Megyei Bíróság januárban kihirdetett elsőfokú ítéletét.
A vádirat szerint az óföldeáki idősek otthonában élő Tari Mihály 2002-ben költözött egy szobába egy nála 6 évvel idősebb asszonnyal, aki szintén az otthon lakója volt.

Szex, pénz, kés

A nő gyakran igényelte a szexuális együttlétet, ám a vádlott ezt nem teljesítette, s a követelőzés egyre terhesebbé vált számára - áll a vádiratban. Miután anyagi vitáik is voltak, szeptemberben kérték a különköltöztetést. A vádhatóság megállapítása szerint a külön szoba ellenére nem csökkent a vádlott haragja az asszonnyal szemben, aki pénzzel tartozott neki. Mivel hiába kérte volt társát adóssága megfizetésére, elhatározta, hogy megöli az asszonyt.

Tavaly szeptember 19-én a férfi bement a nő szobájába, ahol többen tartózkodtak. Miután hiába kérte vissza pénzét, kétszer nyakon szúrta a sértettet, s keresztben végighúzta a nyakán a kést - állapította meg a bíróság. Tette elkövetése után kiment a szobából, lemosta kését, s kiült a folyosóra. Az asszony sérülései másfél hónap alatt gyógyultak be. A táblabíróság 7 év börtönbüntetésre ítélte Tari Mihályt, s ugyancsak egy évvel, 7 évre csökkentette a megyei bíróság által kiszabott, közügyektől való eltiltás idejét.