Valér
2 °C
8 °C

A nyugdíjért verte agyon anyósát

2004.01.27. 12:48
A 27 éves K. B. Stefan beismerte, hogy ő gyilkolta meg pénteken Dabason a 77 éves asszonyt. A rendőrség indítványozta a román állapolgárságú férfi előzetes letartóztatását.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indítványozta a Dabason pénteken elkövetett gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, a férfi beismerő vallomást tett - tájékoztatta kedden az MTI-t az életvédelmi alosztály vezetője A román állampolgárságú, 29 éves K. B. Stefan péntek dél körül olyan súlyosan bántalmazta H. Istvánné dabasi lakost, hogy kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe - közölte Derzsi Péter.

Az alezredes elmondta: K. B. Sefan, az idős hölgy veje tanúja volt annak, amikor a postás átadta H. Istvánnénak a nyugdíjat, és elhatározta, erőszakkal megszerzi magának a pénzt. A postás távozása után a gyanúsított egy nehéz tárggyal többször fejbe verte anyósát, majd kiforgatta a 77 éves asszony zsebeit, a pénzt magához vette, és elhagyta a házat.

K.B. Stefan ruhája véres lett, ezért egy közeli butikban új ruhákat vásárolt magának és átöltözött. A véres ruhadarabokat Dabas hatásában elásta, ezeket később a rendőrök megtalálták - közölte az alezredes. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztálya nagy erőkkel kezdte meg az ügyben a nyomozást, és még aznap azonosították és elfogták a gyanúsítottat. K. B. Stefan a kihallgatáson elismerte a bűncselekmény elkövetését, és részletes feltáró jellegű beismerő vallomást tett - mondta Derzsi Péter.