Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Indul a nyugdíjassziget

2003.02.27. 06:20
Kapcsolódók (1)
A nyár utolsó hónapjában háromnapos fesztivált szervez a nyugdíjasok számára az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium. A diáksziget mintájára tartandó rendezvényen az idősek számára kikapcsolódást jelentő programokkal várják az érdeklődőket a Margit-szigetre.
Az idősek szervezetei lelkesedéssel fogadták, hogy lesz egy olyan rendezvényük, ahol saját maguk állíthatják össze a programokat - jelentette ki Hegyesiné Orsós Éva, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium helyettes államtitkára. Hozzátette: a szórakoztató műsorok mellett hasznos információkkal és szolgáltatásokkal várják majd a nyugdíjasszigetre látogatókat.

A helyettes államtitkár a rendezvény legnagyobb érdemének azt nevezte, hogy hozzájárulhat a nyugdíjasok megítélésével kapcsolatos szemléletváltozáshoz. - Attól, hogy valaki idős, még megvannak az igényei a szórakozásra és a kulturálódásra - tette hozzá. Jelezte: a program egyik védnöke Csehák Judit mellett Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere lesz.