Auguszta
-4 °C
2 °C

Emberi mulasztás okozhatta az aluljárótüzet

2003.11.12. 10:21
Kapcsolódó cikkek (1)
A Népszabadság információi szerint feltehetőleg egy szabálytalanul üzemeltetett lámpa lobbantott lángra gyúlékony anyagokat a bőrdíszműves üzletben. Nyugati téri aluljáróban pénteken történt tűzesettel kapcsolatban szándékosságra utaló nyomot eddig nem találtak a tűzoltóság szakemberei.
A bőrdíszműves bolt egyik szűkebb helyiségében feltornyozott, nejlonba csomagolt árukat tároltak, és igen nagy valószínűséggel az egyik lámpához túl közel tárolt áru csomagolása gyulladt meg - tudta meg a Népszabadság.

Tekintse meg felvételeinket!
Fotó: Index
A két eladó egyike észlelte a tüzet, de mivel nem volt a közelben oltásra alkalmas eszköz, a lángok gyorsan továbbterjedtek, a fekete füst pedig hamarosan mindent elborított.

A tűzoltóság szakemberei keresőkutyát is bevetettek a tűz okainak vizsgálatakor, de az érzékeny orrú labrador nem jelezte gyújtogatásra alkalmas hígító, vagy benzin jelenlétét, így a szándékosság feltehetőleg kizárható, mint ahogy a vizsgálat szerint dohányzás sem okozhatta a tüzet.

A szakemberek ellenőrzik az összes elektromos készülék maradványait, és mint az már kiderült egyetlen konnektorról több készüléket és lámpát is üzemeltettek szabálytalanul az üzletben. Ennek ellenére tűz legvalószínűbb okának mégis a lángra kapó csomagolás tűnik.

Az Index érdeklődésére Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy noha a szakértői vizsgálat még nem zárult le, az eddigi adatok szerint feltehetőleg valamilyen elektromos berendezés okozhatta a bőrdíszműves üzletben támadt tüzet.