Sára, Márió
2 °C
6 °C

Rendőrkézen egy óbudai patikarabló

2005.07.19. 14:39
Hónapok óta fosztogatják az óbudai patikákat ismeretlenek. Kedden azonban gyaníthatóan a páros egyik tagját elkapták.

Ismét rablótámadás ért egy patikát Óbudán. Az elkövetők kedden kora délután hatoltak be a III. kerületi Szél utca egyik gyógyszertárába, ahol a bevételt követelték. A támadóknak néhány tízezer forintot sikerült szerezniük, a két elkövető közül azonban csak az egyiknek sikerült elmenekülnie, társát a rendőrök elfogták, jelentette a hírügynökség.

A feltételezhetően hónapok óta az óbudai patikák kirablásából élő páros a július elején már járt a Szél utcai gyógyszertárban. Akkor rövid időn belül egy lottózót és két patikát raboltak ki Óbudán. Három nappal később ismét fegyverrel akartak kirabolni egy óbudai gyógyszertárat, de az alkalmazottak meghiúsították a rablást.

Fokozott figyelem

A rendőrség sajtóügyeletén az Indexnek elmondták, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy a páros ugyanaz e, amely hónapok óta a városrészben tevékenykedik. A rendőrök egy akció keretében akadályozták meg a rablókat tettük végrehajtásában.

A patikák kifosztásai miatt ugyanis a rendőrség megerősített szolgálatot látott el, így, amikor két bézbólsapkás férfi egy fegyvernek látszó tárgyal bement a Szél utcai gyógyszertárba, azonnal riasztani tudták őket, tudtuk meg.

A menekülő rabló körülbelül 170 centi magas, 25-30 év körüli, fekete rövid hajú, barna bőrű férfi. A szemtanúk szerint fehér vagy világos pólót viselt és egy oldaltáska volt nála, amelyben valószínűleg valamilyen ruhanemű van. A rendőrség nagy erőkkel keresi a menekülő támadót.