Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Kétmillió az óbudai gyilkosság nyomravezetőjének

2003.08.29. 14:51
Nem lehet még tudni, hogy ki ölte meg szerdán az óbudai játékteremből kilépő 31 éves férfit. A budapesti rendőrfőkapitány kétmillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.
Budapest rendőrfőkapitánya kétmillió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a Vihar utcai gyilkosság elkövetőjét - olvasható a rendőrség honlapján. Az óbudai játékteremből szerdán egy 31 és egy 25 éves férfi lépett ki, akikre egy ismeretlen rálőtt. Az idősebb férfi, lapinformációk szerint alvilági behajtó, a helyszínen életét vesztette, társát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A nyomravezetőnek olyan információval kell szolgálnia, amelyből az elkövető személyi adatai és tartózkodási helye megállapítható, és az eljárás keretében bizonyítékként felhasználható. A rendőrség - más esetekhez hasonlóan - a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja, a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A nyomozás során az életvédelmi nyomozók 37 tanút hallgattak meg. A környéken a bűncselekmény elkövetésének időpontjával azonos időben adatgyűjtést végeztek. Olyan személyeket kerestek fel, akik a kérdéses időpontban rendszeresen azon az útvonalon közlekednek. A nyomozók eddig több száz személyt hallgattak meg a bűncselekménnyel kapcsolatban. Feltérképezik a sértettek kapcsolatrendszerét, ismerősi és baráti körét. A személygépkocsi átvizsgálása, nyomok, esetleges anyagmaradványok rögzítése megtörtént, melyek vizsgálata szakértők bevonásával elkezdődött. A bejelentések ellenőrzése, értékelése folyamatban van.