Alfréd
-3 °C
3 °C

Behajtó lehetett a Budán kivégzett férfi

2003.08.28. 08:40
Magányos tettes lőtt le két férfit Óbudán. Az esetnek több szemtanúja is volt, a nyomozók a vallomásokat ellenőrzik. A rendőrség nem kívánta megerősíteni, hogy a lövöldözés halálos áldozata az éjszakai élet ismert figurája lett volna. A Magyar Televízió Híradója úgy értesült, H. Antal több alvilági vállalkozónak dolgozott behajtóként.
A játékterem
Egy százhetven centi magas, sovány testalkatú férfi lőtt le két fiatalembert hajnalban Óbudán - mondta el az Indexnek Kozák László, a BRFK szóvivője. A férfi világos felsőrészt viselt, és a tanúvallomások szerint Csillaghegy irányába menekült el egy sötét színű autóval. A nyomozás elsődleges adatai szerint az elkövető egyedül dolgozott.

A Magyar Televízió Híradója úgy értesült, H. Antal (tobb napilap szerint alvilági nevén Ragyás Tóni) több kétes hírű vállalkozónak dolgozott behajtóként. A rendőrség azonban ezt az információt nem erősítette meg, Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány azt mondta: a támadásnak nincs köze a szervezett bűnözéshez.

A lelőtt férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt. A bíróság korábban garázdaság, súlyos testi sértés, rongálás, és más bűncselekményekért jogerősen egy év két hónapi börtönbüntetésre ítélte.

A lövöldözés hajnalban történt a III. kerületben a Vihar utca és a Raktár utca sarkán. A 31 éves áldozat és 25 éves társa egy játékteremből lépett ki, parkoló autójuk felé tartottak. A lövések pillanatában az áldozat már a kocsiban ült.

A gyilkos biztosra ment, tizenkét lövést adott le. A kocsiban ülő férfit tíz golyó találta el, társát kettő. A 25 éves fiatalembert életveszélyes állapotban szállították kórházba. (Bővebben>>)

Több szemtanút meghallgattak

Az esetnek több szemtanúja is volt, a rendőrség folytatja meghallgatásukat. "Ellenőrizük a tanúk által elmondottakat" - nyilatkozta az Indexnek Kozák. A leszámolás jellegű bűncselekményt feltehetően kézi lőfegyverrel követték el, a fegyverszakértői vizsgálat még tart. Pontosabb információt valószínüleg a szakértői vizsgálat után sem közölnek, a nyomozás érdekében - mondta el a szóvivő.

A bűncselekménynek valóban leszámolás jellege volt - ismerte el Kozák, bár mint mondta, ezt egyelőre nem kívánja tényként kijelenteni. Előtte feltétlenül meg kívánják ismerni a sértettek előéletét.

Kozák nem kívánta megerősíteni az MTI értesülését, miszerint az áldozat a budapesti éjszakai élet ismert figurája volt.

Mécsesek és koszorú
A lövöldözés életveszélyes sérültjének állapota stabilizálódott - nyilatkozta az MTI-nek Zágh István, az Árpád kórház szóvivője. A több műtéten átesett férfit azonban eddig nem sikerült kihallgatnia a rendőröknek.

A helyszínen az Indexnek azt az információt erősítették meg, miszerint a férfinak több III. kerületi hely tartozott érdekeltségi körében, és ismert figura volt. Az Arena játékterem tízegynéhány biliárdasztal és egy rulettgép és nyerőautomaták foglal magába, épülete előtt virágot helyeztek el, és néhány mécsest meggyújtottak.

A meglőtt férfiról a játékteremben tartózkodók mint "helyes, kedves" emberről emlékeztek meg. A gyilkosság időpontjában már csak ők voltak vendégként a helyszínen, tudta meg az Index.