Auguszta
-7 °C
0 °C

Büdös volt, kirúgták

2007.10.02. 14:16

Túl erős parfümjei miatt rúgtak ki egy amerikai nőt ügyfélkapcsolati állásából. Jorinda Sullivan most egymillió dolláros kártérítést követel, mert faji megkülönböztetés áldozatának érzi magát.

A huszonnégy éves Sullivan Melville-ben dolgozott a Mindpearl nevű cég ügyfélkapcsolati munkatársaként, írja a New York Post. A bulvárlap beszámolója szerint Sullivan munkatársai panaszai miatt egyszer már parfümöt váltott, de Elizabeth Arden Red Door márkájú kölnije sem változtatott a helyzeten.

Sőt, munkatársai egy idő után már arról faggatták, hogy milyen szappant, sampont, dezodort használ és higiéniai panaszokat tettek ellene. Sullivan ekkor úgy döntött, hogy őt afroamerikai mivolta miatt zaklatják, panaszt is tett az Emberi Jogi Ügyosztálynál és az Azonos Bánásmód Bizottságnál is.

Ennek ellenére februárban végül kirúgták az állásából, a hivatalos indoklás szerint három ügyfél is panaszt tett rá egy héten belül. Sullivan ezután fordult a brooklyni kerületi szövetségi bírósághoz kártérítési kérelmével.

A Mindpearl igazgatója nem bocsátkozott részletekbe, de a Postnak nyilatkozva tagadta a vádakat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!