Judit
3 °C
7 °C

Orbán Győző gyanúsított

2002.05.28. 16:22
Rongálás és garázdaság vétségének alapos gyanúja miatt ma gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Orbán Győző bányatulajdonost. A korábbi kormányfő édesapja ez ellen nem élt panaszal, de egészen másként látja a történteket, mint a Magyar Hírlap fotóriportere.
Gyanúsítottként hallgatta ma ki a rendőrség Orbán Győzőt, a korábbi miniszterelnök édesapját - értesült az Index. R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta, a gyanúsított nem élt panasszal gyanúsítás ellen. Tájékoztatása szerint az általa elmondottak azonban nem egyeztek azzal, amit az üggyel kapcsolatban a sértett fotós elmondott. Azt azonban, hogy mi az eltérés a két vallomás között nem kívánta elárulni.

A gánti kőfejtő

Orbán Győzőt a Magyar Hírlap fotóriportere jelentette fel, miután a bányatulajdonos földhöz vágta milliós fényképezőgépét megakadályozandó, hogy akár közterületről is lefényképezze tulajdonában álló gánti kőfejtőt.

A feljelentés tárgyát képező fényképezőgépben az ügyben felkért szakértő elsődlegesen 165.000,-Ft. kárt állapított meg. A rongálás ügyében indított vizsgálat várhatóan a jövő héten további kihallgatásokkal, majd azt követően szembesítéssel folytatódik.

Zúzás az utakon
A volt miniszterelnök édesapja, Orbán Győző vállalkozása szinte percenként indít 20-30 tonnás nyergesvontatókat Székesfehérvár felé, amelyek a legtöbb sebességkorlátozó táblát figyelmen kívül hagyják. A közbeeső faluban, Zámolyon a helybeliek szerint szinte lehetetlenné vált az addig megszokott közlekedés. A falu központjában ugyanis hiába van érvényben 30 kilométeres sebesség korlátozás, a szállítójárművek továbbra is 60-70 kilométeres tempóban haladnak át. Néhány zámolyi szerint félóránként néha 50 kamion is keresztezi a települést. Az Index helyszínen szerzett tapasztalatai szerint egyébként nem csak belterületen lépnek a gázra a kőszállítók. Egy üresen visszatérő kamion saját mérésünk szerint a 120-as határt is átlépte. Sajtóértesülések szerint Orbán Győző vállalkozása nemrégiben újabb, nagy megrendelést kapott a Vegyépszer fővállalkozásában épülő Székesfehérvár melletti útszélesítési beruházásból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?