Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy halott az ohiói hóviharban

2008.03.09. 11:18
Rekordmennyiségű hó esett az észak-amerikai államban, a repülőjáratok többségét törölték, egy gép landoláskor kicsúszott a kifutópályáról.

Óriási hóvihar sújtott le az egyesült államokbeli Ohio államra. Az elmúlt két-három napban több mint 51 centiméteres hó esett a térségben, megdöntve az 1910-ben mért 38,8 centis rekordot. Hótakaró borítja Ohio állam nagy részét és a szomszédos Indiana államot.

Helyenként egyméteres hótorlaszok keletkeztek, a látótávolság pedig fél kilométer alá csökkent.

Az ohiói repülőjáratok többségét törölték vagy elhalasztották. A columbusi repülőtéren egy gép landoláskor kicsúszott a kifutópályáról, de nagyobb baj nem történt.

A hóekék és a közterület-fenntartók vasárnap is folytatták a hó elleni küzdelmet, amelynek a helyi hatóságok szerint voltak halálos áldozatai is: hó eltakarítása közben vagy közvetlenül utána négy ember halt meg Cleveland és Columbus környékén.