Rafael
19 °C
33 °C

Titokzatos orvlövész Ohióban

2003.12.03. 11:20
A washingtoniakat hónokig rettegésben tartó sorozatgyilkosok után az ohióiak is rettegnek. Egy Columbustól délre vezető út nyolc kilométeres szakaszán eddig négyszer támadott az orvlövészt, aki egy embert ölt meg.
Rejtélyes lövések dördültek el az elmúlt hónapokban Ohio amerikai szövetségi állam egyik országútján, amelyek a rendőrség szerint egyetlen tettestől származhatnak.

Négy esetben ugyanazt a puskát használták - közölte helyi idő szerint kedden a rendőrség. A legújabb hasonló támadás - amelynek kivizsgálása jelenleg folyik - az országút közelében egy házat ért. Egy évvel azután, hogy két orvlövész tartotta rettegésben Washington környékét, most Ohióban félnek az emberek hasonló támadótól. A 270. számú államközi országút Columbustól délre vezető nyolc kilométer hosszú szakaszán május óta tizenegyszer lőttek rá autókra.

Az alattomos lövések egy héttel ezelőtt - akkor először - emberéletet is követeltek; november 25-én a 62 éves Gail Knisleyt érte halálos lövés, amikor barátja vitte valahová gépkocsin. A végzetes golyó az autó oldalsó üvegén hatolt be. Szintén novemberben - valószínűleg éjszaka - egy elemi iskola épületére lőtt rá a tettes. Az intézmény egyik ablaka betörött. A megtalált lövedék ugyanolyan, mint amilyeneket az országúton találtak.

A hatóságokhoz több száz bejelentés érkezett azóta, hogy az eseteket nyilvánosságra hozták. A térség üzletei több ezer dollárt gyűjtöttek össze a tettesek kézre kerítőjének megjutalmazására.