Lövöldözés az Oktogonnál

2003.12.10. 13:25
Tizenöt-húsz, vélhetően török állampolgár tűzött össze egymással kedden a Nagykörút és az Aradi utca sarkán. Két lövés is eldördült. Hat embert a rendőrök bilincsben vezettek el a Terézvárosi Rendőrkapitányságra, egy embert a környéken fogtak el. A mentő sérültet nem vitt el a helyszínről. Legutóbb három éve volt lövöldözés az Oktogonnál, akkor két ember halt meg.
#alt#Lövöldözés volt a Teréz körút és az Aradi utca sarkán, jelentette kedden háromnegyed hatkor az Index véletlenül a helyszínen tartózkodó munkatársa.

Egy tizenöt-húsz tagú, feltehetően törökökből álló társaság a körút egyik török éttermében szólalkozott össze. A dulakodást és a szóváltást a vendéglőből kilépve az utcán, illetve az Aradi utca parkolóházánál is folytatták, akkor került elő a pisztoly és egy kés. Az Index tudósítója két lövést hallott eldördülni, a rendőrség ugyancsak helyszínen tartózkodó sajtóügyeletese „több lövésről” számolt be lapunknak. A nyomozók találtak egy töltényhüvelyt, a társaság tagjai egy vámrendszámos BMW-t hagytak a helyszínen.

A Nagykörúton egy vérző orrú embert lehetett látni, a mentőknek senkit sem kellett elvinniük. A csoport – a Havaria Press szerint az Aradi utcán a Városliget felé menekülő – tagjai elképzelhető, hogy vittek magukkal sebesültet, aki – a szerda reggeli Népszava szerint – fejlövést kapott. A rendőrök a fővárosi kórházakban és rendelőkben még nem bukkantak a nyomára.

#alt# Hárman őrizetben

Hét török állampolgárságú személyt előállított, közülük hármat őrizetbe vett a rendőrség a kedd délutáni, budapesti Teréz körúti verekedés és lövöldözés kapcsán, tájékoztatta az MTI-t szerdán a rendőrség. „A hét előállított személyből, őrizetbe vétel mellett, három ellen indult eljárás, csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt (...); meghallgatásuk folyamatban van” – mondta Unger Pál, az Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának ügyeletvezetője.

Az őrnagy rámutatott, hogy a rendőrség információi szerint kedden délután a Teréz körút és az Aradi utca sarkán két török család üzleti vitája torkollott verekedésbe és lövöldözésbe. Hozzátette: több lövés is eldördült, a fegyverszakértők jelenleg vizsgálják a helyszínen talált töltényhüvelyeket. Az egyik lövés egy parkoló személygépkocsi visszapillantó tükrét találta el. A rendőrség nem tud sérültekről, a mentők a helyszínen nem láttak el és nem is szállítottak el sérült személyt.

Vérnyomokat és kést találtak

#alt# Nem lőtt sérülésből, hanem dulakodásból származó vérnyomokat és kést is találtak a keddi Teréz körúti lövöldözés helyszínén a rendőrök, mondta el az MTI kérdésére Mihály Csaba, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának munkatársa a BRFK szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten. „Lőtt sérülés nem keletkezett, a lövések valóban megtörténtek, de személyt nem értek”, azokat figyelmeztető szándékkal adták le, mondta Mihály Csaba. A vérnyomokat még nem azonosították, nem tudni kitől származnak, de a helyszínre érkező mentők nem láttak el és nem szállítottak el sérültet.

Az Oktogonnál nem ez az első lövöldözés. 2000. július 4-én Bódi Zsolt a McDonald´s-ban lőtt rá négy fiatalemberre, mert „irritálták” őt. A magát önként feladó férfi négy áldozata közül kettő meghalt, kettő súlyosan megsebesült. A fiatalembert tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

  • Tippek
  • Árfolyam