Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Az ötödik embert már nem találta el az oktogoni lövöldöző

2002.10.29. 12:43
A sértettek meghallgatásával folytatódott kedden a két halálos áldozatot és két életveszélyes sebesülést eredményező 2000 nyári oktogoni lövöldözéssel vádolt Bódi Zsolt büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A vádirat szerint Bódi Zsolt 2000. július 4-én késő este, a barátnőjével történt veszekedés után, öngyilkossági szándékkal magához vette fegyverét. Az utcán megsebesített fiatalember vallomása szerint Bódi a lövés előtt neki csak annyit mondott: mit csináltok itt? A fegyveres férfi akkorra már lelőtt három embert a McDonald's-ban.
Bódi 2000 nyarán bement a VI. kerületben lévő, Teréz körúti McDonald's étterembe, és 1-1,5 méterről fejbe, illetve mellbe lőtt három huszonéves fiatalt, majd az utcán hasba lőtte negyedik áldozatát. Az étteremben lelőtt három fiatalember közül kettő a kórházban meghalt, a másik két áldozat életveszélyesen megsebesült. Bódi Zsolt egyik áldozatát sem ismerte.

Mit csináltok itt?

A keddi tárgyaláson a bíróság azt a fiatalembert hallgatta meg, akit a vádlott az utcán, mintegy 1-1,5 méteres távolságból lőtt hasba. A tanú az öccsével sétált a körúton, amikor észrevették, hogy a gyorsétteremből szaladnak kifele az emberek. A bejáratnál voltak, amikor a vádlott kifelé tartott a McDonald's étteremből. A férfi felszólítás nélkül közvetlen közelről hasba lőtte, miközben annyit mondott nekik: "mit csináltok itt?"

Futás a lövések elől

A fiatalember elmondta: a lövés után elzsibbadt, de még rákiáltott az öccsére, hogy meneküljön. A sebesült ezután a Szondi utca egyik nonstop boltjáig még eljutott, ott elveszette eszméletét. A sebesült öccse úgy számolt be az esetről, hogy miután a férfi a testvérét meglőtte, ő rohanni kezdett a körúton, és egy arab étkezdében futott be, ahol a személyzettől kért segítséget. Emlékezete szerint a vádlott többször utána lőtt, de az étkezdébe már nem ment be utána, mert elfogyott a lőszere.

Akár életfogytig

A vádlott és a második tanú vallomása között több ellentmondás is volt, amit a szembesítés sem tisztázott. Az ügyészség kérésére a bíróság további bizonyítási eljárást rendelt el. A legközelebbi tárgyaláson, február 11-én a perbeszédek hangzanak el, majd 13-án a bíróság kihirdeti az ítéletét. Bódi Zsoltot az ügyészség több emberen elkövetett emberöléssel vádolja, amiért 10-től 15 évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!