Elsőfokon életfogytiglan az oktogoni lövöldözőnek

2003.02.13. 14:21
A Fővárosi Bíróság elsőfokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte az oktogoni lövöldözőt. Az ítéletet a védő és vádlott elfogadta, az ügyész fellebbez a feltételes szabadlábra helyezés kizárásáért. A vádirat szerint Bódi Zsolt 2000. július 4-én késő este, a barátnőjével történt veszekedés után, öngyilkossági szándékkal magához vette fegyverét. Bódi bement a VI. kerületben lévő, Teréz körúti McDonald's étterembe, és 1-1,5 méterről fejbe, illetve mellbe lőtt három huszonéves fiatalt, majd az utcán hasba lőtte negyedik áldozatát.
Fotó: HavariaPress
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték az oktogoni lövöldözőt csütörtökön. Az elsőfokú ítélet szerint Bódi Zsolt leghamarabb harmincöt év múlva szabadulhat. A bírói indoklásban elhangzott: a vádlott elmeállapotában kóros elváltozás nem található, viszont személyiségében nárcisztikus vonások fedezhetők fel. A védő és a vádlott az ítéletet tudomásul vette, az ügyész fellebbez a feltételes szabadlábra helyezés kizárásáért. Bódi Zsolt az újságíróknak annyit mondott: "Legközelebb 35 év múlva fogunk társalogni".

A többrendbeli gyilkossággal vádolt Bódi Zsolt azt vallotta, nem mások életét akarta kioltani, hanem a sajátját. Július 4-én Bódi Zsolt barátnője féltékeny lett, összevesztek, majd a férfi elment otthonról. Rövid bolyongás után egy belvárosi padra ült le, ahol - állítása szerint - lélekben már fel is készült az öngyilkosságra, de három hangoskodó fiatal megzavarta.

Belső hang

Fotó: HavariaPress
Ekkor ismét útra kelt, de a szükségletei az oktogoni gyorsétterembe szólították, ahol ismét felfigyelt az általa csak "nyikhaj striciknek" nevezett társaságra. A vécében egy belső hang hatására erősödött meg benne az a gondolat, hogy nem magával, hanem velük kell végeznie.

Az étteremben lelőtt három fiatalember közül kettő a kórházban meghalt, a másik két áldozat életveszélyesen megsebesült. Bódi Zsolt egyik áldozatát sem ismerte. A 26 éves vádlott a büntetőper során beismerte, és mint mondta, teljes szívéből, őszintén megbánta tettét. Magyarázattal azonban nem szolgált. Bírói kérdésre is csupán annyit jegyzett meg: továbbra is keresi magában a választ a történtekre.

Mit csináltok itt?

Fotó: HavariaPress
Az ámokfutás nem ért véget a gyorsétteremben. A tárgyalásokon meghallgatott egyik tanú elmondta, öccsével sétált a körúton, amikor észrevették, hogy a gyorsétteremből szaladnak kifelé az emberek. A bejáratnál voltak, amikor a vádlott kifelé tartott a McDonald's étteremből. A férfi felszólítás nélkül közvetlen közelről hasba lőtte, miközben annyit mondott nekik: "mit csináltok itt?"

Az áldozat elmondta: a lövés után elzsibbadt, de még rákiáltott az öccsére, hogy meneküljön. A sebesült ezután a Szondi utca egyik nonstop boltjáig még eljutott, ott elveszette eszméletét. A sebesült öccse úgy számolt be az esetről, hogy miután a férfi a testvérét meglőtte, ő rohanni kezdett a körúton, és egy arab étkezdében futott be, ahol a személyzettől kért segítséget. Emlékezete szerint a vádlott többször utána lőtt, de az étkezdébe már nem ment be utána, mert elfogyott a lőszere.

Az ügyész a keddi tárgyaláson életfogytig tartó börtönbüntetést kért az oktogoni lövöldöző ellen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Bankszámla